… uživanje zelenega čaja zmanjša negativne učinke, ki jih ima kajenje na pljuča. “Rak pljuč je vodilni vzrok smrti vseh smrti, ki so posledica rakavih obolenj na Tajvanu. Čaj, še zlasti zeleni čaj, je doslej prejel že ogromno pozornosti strokovne javnosti zaradi visoke vsebnosti polifenolov, ki so izjemno močni antioksidanti in zeleni čaj ima dokazano delovanje proti nastankom tumorjev.”

zeleni_caj_prah

V raziskavo so vključili 170 pacientov z rakom pljuč in 340 zdravih pacientov kot kontrolno skupino ter preverili njihov življenjski slog, demografsko statistiko in družinsko zgodovino pljučnega raka. Kadilci in nekadilci, ki niso uživali zelenega čaja, so imeli 5,16x večjo možnost za nastanek raka pljuč kot udeleženci raziskave, ki so vsak dan spili vsaj 1 skodelico. Kadilci, ki niso uživali zelenega čaja, so imeli nevarnost za nastanek raka pljuč kar 12,71x povečano v primerjavi s kadilci, ki so vsak dan uživali zeleni čaj.

Raziskava je tako potrdila, da v primeru raka pljuč uživanje zelenega čaja zmanjša možnost nastanka raka pljuč, katerega vzrok je kajenje.

PREBERITE TUDI: Zeleni čaj zmanjša tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj