… zelena kava učinkovito pomaga pri izgubi odvečne telesne maščobe.

Seveda pa zelene kave nikar ne zamenjajte z opojno dišečo jutranjo kavo – gre namreč za zelena, nepražena semena kave, ki povzročijo opazen upad telesne teže v relativno kratkem času. Tako so na omenjenem kongresu znanstevniki poročali, da je skupina debelih in zelo debelih ljudi, ki je vsak dan uživala zeleno kavo, izgubila približno 10 odstotkov svoje telesne teže.

PREBERITE TUDI: Zelena kava za hujšanje

“Upoštevajoč izsledke naše raziskave jemanje več kapsul zelene kave na dan v kombinaciji z zdravo prehrano in rednim gibanjem lahko rečemo, da je zelena kava varna, nadvse učinkovita in cenovno ugodna pomoč pri hujšanju,” je povedal dr. Joe Vinson, ki je vodil raziskavo.

V raziskavi je sodelovalo 16 predebelih in ekstremno debelih ljudi v starosti med 22 in 26 let, ki so 22 tednov vsak dan jemali ekstrakt zelene kave ali pa placebo kapsule. Spremljali so tudi njihovo prehrano in gibanje, ki se tekom raziskave niso spreminjali. Udeleženci so v povprečju izgubili 8 do 9 kg in 16 % telesne maščobe v 22 tednih oz. 10,5 % svoje telesne teže.

Dr. Vinson je še povedal, da so že pretekle raziskave pokazale, da zelena kava pomaga pri hujšanju, a tokrat so prvič uporabili več ekstrakta zelene kave (700mg do 1050 mg) in opazovali učinek pri različnih količinah. Glede na pretekle razsikave je dr. Vinson mnenja, da se za hujšanje ob uživanju tablet ekstrakta zelene kave lahko zahvalimo klorogenski kislini, ki se nahaja v nepraženih zrnih zelene kave. Klorogenska kislina pri praženju razpade, zato s pitjem navadne kave ne moremo pričakovati podobnih učinkov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj