… in se lahko poje surova ali kuhana. Ker je storž mlade koruze zelo mehak, se surova zrna ne ločijo od storža, kot je to običajno pri navadni koruzi. Mlada koruza je v primerjavi s koruzo nizko kalorična in skoraj nima maščobe. Je ena tistih zelenjav, ki so zdrave in jih lahko dodate v svojo dnevno prehrano. Postala je bistvena sestavina kontinentalne in azijske kuhinje. Uporablja se v solatah in precej pogosto se premeša krompirčku. Sestavljena je iz različnih hranil, kot so vitamini A, B, C in E, pa tudi iz folatov, tiamina in pantotena.

Lahko pomaga pri hujšanju

Kot smo že omenili, mlada koruza skoraj nima maščob in ima tudi malo kalorij. Zato jo lahko med hujšanjem vsekakor dodate v svoje obroke. Prav tako ima nekoliko manj vsebnosti škroba v primerjavi s koruzo.

Pomaga izboljšati vid

V dobi, ko dnevno uporabljamo zaslone, moramo uživati mlado koruzo. Koruza je bogata z vitaminom A, ki pomaga pri zdravju oči. Za svoje oči lahko poskrbimo z uživanjem zdrave hrane, ki je dober vir vitamina A. 

Ohranja našo kožo zdravo

Človeška koža je zelo občutljiva in potrebuje ustrezno nego in prehrano. Naši nohti, lasje in koža nikoli ne morejo postati zdravi, če samo nanesemo izdelke nanje. Za zdravo kožo, lase in nohte moramo jesti zdravo. Naša koža je običajno prizadeta zaradi prahu, onesnaženja in ultravijoličnih žarkov, ki lahko kožo naredijo uvelo, srbečo ali pigmentirano. Mlada koruza je eno tistih živil, ki jih moramo zaužiti, če želimo skrbeti za kožo, saj je bogata z vitaminom C, ki pomaga popraviti kožne celice in ohranja zgornje plasti našega telesa gladke, zdrave, žareče in voljne.

Kulinarična uporaba mlade koruze

Mlada koruza je ena izmed najbolj priljubljenih zelenjav, ki jo v azijski kuhinji dodajajo krompirčku. Lahko jo prepražite tudi skupaj z drugo zelenjavo, zelišči in začimbami. Svežim solatam lahko dodate storžke, saj solati doda edinstveno in hrustljavo teksturo. Mlado koruzo lahko dodamo tudi v juhe, ali pa jo pretlačimo v pire za pripravo koruzne juhe.

PREBERITE TUDI: Grozdje zmanjšuje nevarnost za nastanek bolezni srca in diabetesa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj