… ki naj ponuja tudi zdravo hrano. Restavracija se imenuje McDonald's Next, v njej pa si lahko stranke obrok sestavijo kar same in to tudi iz zdravih živil.

Bistvo McDonaldsa so bile vedno konsistentnost, hitrost in ugodne cene. To je bil kraj, kjer ste vedeli, da boste vedno dobili enak burger in enak pomfri – in to hitro in po enaki, ugodni ceni. In prav tako bodo vedno sledili občutki krivde, da ste v svoje telo vnesli nekaj izjemno nezdravega, če ne že kar škodljivega.

A v Hong Kongu so 40 let po odprtju prve McDonalds restavracije transformirali eno izmed svojih restavracij v prvi McDonald's Next – napredno različico blagovne znamke, ki se trudi postati "moderna in napredna".

Kvinoja, kava in ambient osvetljava

Rdeče-rumena barvna paleta in oslepljujoča osvetljava sta stvar preteklosti, namesto tega so pripravili za preprost črno-bel logotip, mehko ambient osvetljavo, notranjo opremo iz stekla in kovin in … solatni bar. Nepričakovan oddelek ponuja kar 19 različnih sestavin, vključno z dvema zelenima osnovama, dvema vrstama sira, tremi prelivi in, jasno, kvinojo.

Poleg tega želijo tudi na splošno izboljšati izkušnjo hitre prehrane s postrežbo pri mizah od 18. ure dalje ter ponudbo vrhunskih kav. Ponujajo tudi platforme za polnjenje mobilnih telefonov in brezplačni Wi-Fi.

Nič več burgerjev?

Brez skrbi, še vedno bodo na voljo, ponujajo pa tudi novo storitev Create Your Taste (CYT), ki strankam omogoča, da si pripravijo burgerje čisto po svojem okusu preko 'touch screen' ekrana. CYT je že na voljo tudi po nekaterih McD restavracijah v ZDA in Avstraliji.

Čas za spremembe

"Bolj prijazno okolje je, bolj podobno kavarni kot McDonaldsu," je povedal poslovnež iz Francije.
Za spremembe so se odločili, ker obstoječi poslovni model ni več deloval, saj so ljudje po svetu čedalje bolj osveščeni kar se tiče zdravja in zdrave prehrane. Anketa je pokazala, da kar 50 % ljudi želi shujšati in to želijo doseči s svežo, zdravo hrano.

Kaj pa cene?

S svežo ponudbo pa tudi malce spremenjen cenovni model. Glede na izbrane sestavine bo cena solat takšna kot po drugih restavracijah. Cene bodo torej malce višje, hrana bolj sveža in kakovostna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj