Ženske si želimo lepe in urejene nohte primerne dolžine. Pogosto pa se zgodi, da se nam nohti lomijo, trgajo ali luščijo. Kakšni so razlogi?

PREBERITE TUDI: Taki nohti so trenutno najbolj moderni (in poletni)

1. Ne uživate dovolj železa

Vzrok slabemu izgledu nohtov je lahko pomanjkanje železa ali slabokrvnost. Železo je namreč tisto, ki pomaga hemoglobinu, molekuli, ki nosi rdeče krvne celice s svežim kisikom do nohtov. Jejte veliko živil, bogatih z železom ter prehranska dopolnila. Potrebno je uživati dovolj raznovrstne in zdrave prehrane, da telesu omogočite dovolj vitaminov in mineralov, ki skrbijo, da telo normalno deluje. Jasno je, da na ‘zunaj’ nohtom težko sami pomagamo (kot to lahko delamo pri negi kože ali las), temveč nohti večino snovi za lep videz dobijo od znotraj. Pomagate si lahko s prehranskim dopolnilom.

2. Veliko tipkate

Vam je všeč klikajoč zvok, ko konice vaših dolgih nohtov udarjajo po tipkovnici, ali po telefonu, ko tipkate besedila? Če so konice vaših nohtov zaradi tega stalno na udaru, je to lahko vzrok zlomom, trganju in luščenju konic nohta. Poskusite tipkati le z blazinicami nohtov.

3. Ne morete pustiti pri miru obnohtne kožice

Obnohtna kožica varuje predel med kožo in nohtom pred vodo in bakterijami, zato je ne smemo pretirano odstranjevati, saj s tem nohtu odvzamemo zaščito.

PREBERITE TUDI: Naravna sredstva proti PMS

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj