Se vam je že kdaj zgodilo, da ste imeli o nečem izjemno močan občutek ali slutnjo – sicer brez kakih logičnih dejstev ali razlage, ki bi podprla vaše občutke? Vendar pa ste preprosto poznali odgovor. V sebi ste vedeli – ČUTILI.

Charles Darwin je opravil nekaj raziskav, da bi se prepričal, ali so naše slutnje pravzaprav instinkti. Nekoč je izjavil: “Kar vidimo, je tisto, kar smo vedeli, preden smo pogledali.” Ta citat je vsekakor mogoče razumeti na več načinov.

Tu govorimo o tistem pojavu, ko imate o nečem močan občutek, ko preprosto veste, da tako je, a tega ne znate razložiti ali utemeljiti.

Ta občutek je lahko tisti, ko vas “stisne v želodcu”. Podobno velja za “srečo” ali druge močne dobre ali slabe občutke, ki jih čutite na določenem kraju ali ob določeni osebi – in ko zaupate temu občutku, se izkaže, da imate vendarle prav.

Včasih se ujamemo v to, kar poznamo in kar nam je udobno, vendar nas to običajno zadržuje bolj, kot si lahko predstavljamo. Ko se preveč udobno znajdemo v svojem preprostem življenjskem mehurčku, začnemo zavračati vsako idejo, da bi poskusili nekaj novega.

Včasih to, na kar smo navajeni, ni tisto, kar je resnično primerno za naše življenje. Kot ljudje, ki nenehno rastemo in se spreminjamo, se moramo naučiti, da moramo včasih prisluhniti temu, kar nam poskuša povedati naše srce, ko je čas za spremembo.

Naj gre za iskanje nove službe, selitev v novo mesto, sklepanje novih prijateljstev, slovo od starih prijateljev ali prekinitev razmerja – so stvari, ki jih preprosto moramo narediti zase.

Velikokrat dobimo občutek, da moramo začeti nekaj novega ali se posloviti od nečesa starega, vendar nas je preveč strah, ker smo obtičali v varnem udobju svojega življenja.

Vendar pa ni narobe, če se upremo temu občutku, da si želimo več, ko nam čas preprosto ne ustreza. Ne glede na to, ali je ta čas morda zamujena ljubezen, ki bi lahko bila, ali pa scenarij “kaj bi bilo, če bi bilo” zaradi velike odločitve, ki je spremenila vaše življenje – ni nič narobe, če čutite nekaj, kar ni sreča.

Obžalovanje se rado prikrade v naša življenja v najslabšem času, da bi nas udarilo, ko smo na dnu. Kar je logično – takrat nimamo ne volje, ne energije se ‘držati pokonci’. Včasih preprosto ne gre. Toda obžalovanje zaradi izbire nečesa drugega, kot ste sprva čutili, vam ne sme preprečiti, da bi se v življenju premaknili naprej.

Če se na primer odločite, da se ne boste dobili s tistim moškim, potem, ko ste se v zadnjem razmerju počutili povsem izrabljene in nespoštovane – nič zato, ali ni bil pravi ali ni bil pravi trenutek. Prišli bodo drugi in vedeli boste, kdaj boste pripravljeni zanje.

Včasih čas ni pravi – a če je, ne sprejmite odločitve, ki jo boste obžalovali. Če prisluhnete svojemu občutku in sprejmete pomembno odločitev, ki se potem ne obnese, poskusite to jemati kot lekcijo. Saj veste: celo življenje se učimo in največ se naučimo na napakah.

Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, ste se naučili nečesa o sebi ali svetu in naprej greste pametnejši in bogatejši za novo izkušnjo.

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da imate dobro razvito intuicijo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj