Intuicija je notranji občutek, na katerega se zanašamo. Je občutek, ki nam pomaga pri odločitvah, čeprav ne vemo točno, iz kje ti občutki izhajajo, predvidevamo pa, da iz bolj nezavednega sveta. Intuicija je nek notranji glas, šesti čut, podzavest ali slutnja. Vse to opiše intuicijo.

PREBERITE TUDI: Kako znova najti sebe (14 korakov)
Intuicijo naj bi čutili na vseh ravneh: fizični, psihološki in duhovni ravni, zato jo nekateri povezujejo tudi s paranormalnim. Včasih se nam nasveti drugih zdijo nesmiselni in se raje opremo na lastno presojo in pri tem nam pomaga intuicija. Intuicija je nek občutek, na katerega se oprete, nimate pa racionalnih razlogov, zakaj. Tako pač čutite. Tako vam pravi ‘šesti čut’. Nekateri se z močno intuicijo že rodijo in se nanjo vedno zanašajo, drugi jo razvijajo postopoma, nekateri pa je ne zaznavajo prav pogosto.

Kako pa ločiti med intuicijo in prestrašenim egom?

Povsem lahko se zgodi, da vam notranji jaz, ko je prestrašen, skuša nekaj dopovedati, vi pa to pripišete intuiciji. Ko greste na razgovor za službo, denimo, in občutite malo treme, te občutke lahko pomešate z intuicijo. Prestrašeni ego se vam bo javil, ko boste naredili nekaj novega ali ko boste šli novemu izzivu naproti, prestrašeni ego se takrat boji zavrnitve ali neuspeha. Takrat se pojavijo misli: “Nisem vreden”, “Nisem pripravljen”, “Kaj, če se osmešim?”. Take misli niso intuicija, so le prestrašen notranji jaz.

Intuicija se oglaša takole:

1. Čutite občutek miru v prsnem košu ali želodcu

Včasih je intuicija tako močna, da čutite fizične učinke na svojem telesu. Nekateri občutijo pomirjujoče občutke v srcu, drugi pa v želodcu. Lahko se čuti tudi kot stiskanje mišic, ki so podobni občutkom ‘metuljčkov’ v trebuhu.

2. Čutite samozavest in srečo, tudi če se odločitev ne zdi racionalna

Ali kdaj sanjate, denimo, o tem, da bi pustili službo, čeprav veste, da je iz finančnih razlogov ne smete? Morda vam intuicija nekaj želi dopovedati. Čeprav se vam to ne zdi varna in logična odločitev, pa ob tem čutite srečo in samozavest in ne strahu in žalosti, potem je to morda znak, da vam govori intuicija.

3. Sanje

Sanje, da padate s strehe ali da vas nekdo lovi, ali druge sanje, so morda intuitivne. V sanjah ste v stiku s svojo podzavestjo, zato takrat lahko govori intuicija.

4. Včasih se ob nekom ali na določenem kraju ne počutite dobro

Se vam je zgodilo, da ste stopili v določen prostor, od koder ste želeli čimprej oditi? Morda ob določenih ljudeh čutite nelagodje, pa ne veste zakaj? To je intuicija, zaznavate slabo energijo; tudi če vam um govori, da je prostor svetel in lepo opremljen, oseba prijazna in neškodljiva, vam intuicija govori drugače.

5. Slutnje ali telepatija

Se vam je že zgodilo, da ste nekoga sanjali, ki ga že dolgo niste videli, potem pa ste nanj kot po naključju naleteli naslednji dan? Morda ste na nekoga pomislili, ta pa vas je isti trenutek poklical?

6. Opažate vedno enake znake

Morda vam življenje pošilja nove priložnosti ali znake, vi pa jih vedno znova zavračate. To je intuicija, ki vam želi pokazati vzorce, ki se vam v življenju dogajajo.

7. Dobivate ideje

Se vam včasih utrne kakšna ideja, ali imate ‘AHA! moment’, v trenutkih, ko ste bolj pomirjeni, denimo med vožnjo z avtom ali pod prho? Ko ste bolj v stiku s svojimi mislimi in ko dovolite svojim mislim, da so odprte, potem intuicija lažje pride do vas. Zato se to dogaja tudi v sanjah.

8. Opažate, da vaš instinkt in intuicija nista na isti valovni dolžini

Vas včasih vaš instinkt (nagon po preživetju) vleče v eno smer, intuicija pa v drugo? Vaš instinkt oz. vaš ego vam pomaga preživeti, a s tem pridejo tudi včasih nepotrebni strahovi, zaradi katerih prepogosto odnehate. Instinkt je avtomatski preživetveni odziv. Primer: instinkt vam pravi, da obdržite službo, ki vas ne veseli, saj potrebujete denar za preživetje, intuicija pa vas bo spodbujala, da delate tisto, kar vas veseli.

9. Občutite slabe občutke

Ko poslušate ego in ignorirate intuicijo, lahko dobite slabe občutke. To se lahko kaže kot tesnoba ali teža v prsnem košu oz. v želodcu. Čutite lahko tudi mravljince, hlad ali kurjo polt.

10. Zbolite

Ko ne poslušate intuicije, v življenje vnesete stres. Tesnoba in druge bolezni vam dopovedujejo, da potrebujete spremembo v življenju.

11. Določeni občutki ne ponehajo

Obstaja razlog, zakaj se vam določeni občutki vedno znova pojavljajo. To je intuicija, ki ne gre kar zlepa stran.

12. Čutite inspiracijo

Ko se glede nečesa počutite navdušeni in čutite inspiracijo, potem je to morda intuicija, da je ta stvar prava za vas.

Intuiciji naredite prostor in spoznavajte sporočila, ki vam jih pošilja. Intuicijo lahko okrepite tako, da ste v stiku s samim s seboj in z naravo. Vadite sproščenost, čuječnost in meditacijo.

PREBERITE TUDI: 8 znakov, ki vas opozarjajo, da ste na napačni poti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj