Manipulacija ljudi, da je kalcij edini vir, ki gradi močnejše kosti, je velik mit. Dejstvo je, da obstaja veliko nemlečne hrane, ki vsebujejo veliko kalcija, kot je recimo zelena zelenjava. Vsebujejo kalcij in ostala hranila, ki pomagajo, da so naše kosti zdrave.

PREBERITE TUDI: Mleko dokazano škodljivo

Mlečna industrija stremi k izvajanju svoje kampanje, v izogib izgubi ogromnega trga, ki ga imajo. Ste že kdaj opazili reklamo, kjer bi spodbujali uživanje večjih količin zelenjave? Vaš odgovor se verjetno glasi ‘ne’. Razlog tiči v temu, da je zelenjava precej cenejša od mleka in torej manj dobičkonosna. Poleg tega je tudI še veliko ostalih dejstev in razlogov, zakaj bi se morali pitju mleka izogibati.

PREBERITE TUDI: To se vam lahko zgodi, če boste nehali uživati mlečne izdelke

Različne raziskave namreč kažejo, da pitje kravjega mleka poveča možnosti za nastanek raka. Neka druga raziskava na Švedskem je pokazala, da mleko ne le ne krepi kosti, temveč jih celo slabi. Krave, katerih mleko mlečne industrije pridobivajo, so dandanes podvržene kemikalijam in hormonom, ki so nato seveda v mleku, ki ga pijemo mi, kar pomeni, da nam mlečna industrija namenoma prodaja kontaminirane produkte.

PREBERITE TUDI: Mleko in mlečni izdelki za močne kosti in dobro zdravje? Zavedli so vas in še vedno vas zavajajo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj