Če si vsak dan vzamemo trenutek, da opazimo stvari, za katere smo hvaležni, nam to lahko izboljša pogled na življenje in razpoloženje ter nam pomaga, da se počutimo bolj močne, pozitivne in sposobne za spopadanje z izzivi življenja.

Boljši odnosi s sodelavci

In medtem, ko je hvaležnost v zasebnem življenju mnogim poznana in blizu, pa večina pozablja na hvaležnost v poslovnem svetu in na delovnem mestu. Na splošno velja, da smo zaradi hvaležnosti pri delu s sodelavci bolj srečni, izboljšamo si razpoloženje in se počutimo bolj povezani z njimi.

Boljši odnosi s strankami

Zdrav odnos hvaležnosti je bistvenega pomena tudi za ohranjanje trdnih odnosov s strankami. Če si vzamete čas in se zahvalite ljudem, ki podpirajo vaše podjetje, to pripomore k večji zvestobi strank, zaposlenim pa pokaže, da njihovo trdo delo ni ostalo neopaženo.

Kako uporabiti hvaležnost kot poslovno veščino pri sodelavcih ali zaposlenih

  • Bodite osebni. Po potrebi pošljite lastnoročno napisano zahvalo ali darilo, ki je posebej primerno za določeno osebo.
  • Jasno povejte, komu se želite zahvaliti.
  • Bodite velikodušni. Zahvalite se tistim, ki vestno delajo v vaši organizaciji, in še posebej tistim, ki se posebej trudijo.
  • Bodite javni in hvaležnost pokažite drugim, saj ima pozitiven učinek na vse okoli vas.

Kako uporabiti hvaležnost v svojem življenju

Enostavni načini za vključitev hvaležnosti v vsakdanje življenje so vodenje dnevnika hvaležnosti, izvajanje čuječnosti, prostovoljstvo, osredotočanje na to, kar imate (in ne na to, česar nimate), ter življenje s prijaznimi in ljubečimi nameni.

Študija za študijo potrjuje, da lahko hvaležnost izboljša vse vidike vašega življenja. Ko se boste začeli učiti, prakticirati in priznavati hvaležnost, boste doživeli pravo srečo.

In če ste delodajalec, nikar ne pozabite: pohvala in spodbuda veliko bolj motivira kot kritika in poniževanje.

PREBERITE TUDI: Hvaležnost spremeni strukturo srca in možganov, so dokazali znanstveniki

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj