Se kdaj vprašate, zakaj se vam to zgodi le včasih? Kar so mnogi ugotovili že sami, je sedaj potrdila še raziskava – in to je, da nakupovanje s praznim želodcem vodi v prekomeren in nepotreben nakup. Če smo torej lačni, lakota povzroči, da so 'naše oči 'večje od želodca' po domače rečeno in tako nakupimo veliko preveč hrane in drugih izdelkov.

"Lakota na nas deluje tako, da razmišljamo o iskanju, zbiranju in uživanju hrane," so povedali raziskovalci. "Misli, povezane s pridobivanjem, nas popolnoma prevzamejo in nas spravijo v stanje, da kupimo več hrane, kot jo potrebujemo, pa tudi razne neprehranske stvari, ki ne morejo potešiti lakote." V raziskavi so tako lačni udeleženci nakupili kar za 70 odstotkov več raznih stvari kot njihovi siti kolegi. V drugi raziskavi, ki je pokazala podobne rezultate, pa so lačni kupci zapravili kar za 64 odstotkov več denarja kot siti.

Zato, če se ne želite vrniti domov s polnimi vrečkami nepotrebnih stvari in hrane, ki bo obležala v hladilniku in morda celo končala v smeteh, nakupujte siti. Če to ni možno in ste zelo lačni, ko se odpravite po nakupih, pa si na začetku nakupovanja kupite prigrizek in spijte pol litra vode, kar bo potešilo najhujšo lakoto in tako preprečilo prazno denarnico.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj