Victoria’s Secret Fashion Show se trudi, da na modni reviji sodelujejo manekenke različnih narodnosti. Vključijo tudi modele različnih obrazov ali telesnih posebnosti. Še nikoli pa na svojo modno pisto niso sprejeli ‘plus size’ modela, torej manekenke z močnejšo postavo.

PREBERITE TUDI: Razkrita lokacija letošnje modne revije Victoria’s Secret Fashion Show!


Robyn Lawley, prva manekenka ‘plus size model’, ki je bila tudi na naslovnici ‘Sports Illustrated’, je začela s spletno peticijo, s katero poziva blagovno znamko Victorio’s Secret, da na Victoria’s Serect Fashion Show vključijo tudi močnejše manekenke. 29-letna Avstralka svojo potezo argumentira z dejstvom, da v modni industriji spodnjega perila že več kot 20 let dominira mišljenje, da je lep le en tip telesa (vitek) in to želi spremeniti in k tem poziva tudi ostale.

“Dokler se Victoria’s Secret ne zaveže, da bo na svojo modno revijo vključila različne ženske, jih bojkotirajmo!” se glasi poziv avstralske manekenke močnejše postave, ter dodala: “Čas je, da Victoria’s Secret prepozna kupno moč in vpliv žensk vseh starosti, oblik in velikosti.”

Objavo je javnost dobro sprejela: prejela je namreč 1900 všečkov in več kot 100 podpornih komentarjev. Peticijo je do sedaj podpisalo več kot 700 ljudi. Victoria’s Secret Show bo sicer letos v New York City-u.

PREBERITE TUDI: Victoria’s Secret Fashion Show 2018: izdali so že nekaj imen

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj