Raziskave in ankete so namreč pokazale, da lahko nekateri barvni odtenki spodbudijo življenje v spalnici in njihovi učinki trajajo dlje kot samo do zore. Kako vemo? Obširna anketa hotelske verige o večernih navadah njihovih gostov je pokazala nekaj presenetljivih (in nekoliko čudaških) rezultatov. Oglejte si njihove ugotovitve in začnite ustrezno načrtovati preobrazbo in barvo vaše spalnice.

Vsi odtenki modre za odličen spanec

Če je vaša spalnica obarvana modro, potem zagotovo veliko spite in se zbujate umirjeni in spočiti. Osebe z modro spalnico več spijo kot osebe v spalnicah katere koli druge barve. To ni le naključje. Specializirani receptorji v naših očeh – iste celice, ki obveščajo možgane o dnevnih ritmih – so namreč najbolj občutljivi na modro barvo.

Nežna rumena in pomirjajoča zelena

Presenetljivo, druga najboljša barva za spanje je rumena. Sončna barva stimulira živčni sistem in obenem spodbuja sprostitev. Dodaten plus: vesela senca ustvarja takojšnjo domačnost. Med top tri najboljše barve za umirjen spanec se uvršča tudi zelena barva z naravnimi odtenki. Kar 22 odstotkov anketirancev, ki je spalo v zeleni sobi, je poročalo, da so se zjutraj zbudili z optimističnimi in pozitivnimi občutki.

Vijolična ali kostanjevo rjava

Če se odločate med tema barvama, vam svetujemo sledeče: nobena ni dobra izbira! Ljudje z vijoličnimi spalnicami so od vseh najmanj spočiti. Ta bogata barva pravzaprav zelo spodbuja vaše možgane, zaradi česar se je težko odklopiti po napornem dnevu. Še več, lahko povzroči žive sanje ali nočne more. Tudi temno rjavi odtenki niso tako udobni in domači, kot si mislite – ta barva lahko da osebam izoliran, neprijeten in nemirni občutek.

Svetlo rjava ali rdeča

Romantiki, pozor! Pari, ki spijo v spalnicah s karamelnimi odtenki, v povprečju seksajo trikrat na teden, več kot v spalnicah s katero koli drugo barvo. Kaj pa tako opevana rdeča, barva ljubezni in strasti? V nasprotju s splošnim prepričanjem, so rdeče sobe pravzaprav najslabše za romantiko – njihovi stanovalci so poročali o posteljnih aktivnostih le enkrat na teden.

Močna srebrna in zmagovita zlata

Ljudje s srebrnimi spalnicami uživajo v razkošnih, vendar pomirjujočih kovinskih odtenkih, ki pa imajo lahko nepričakovan stranski učinek. Petina vprašanih s spalnico v srebrni barvi je navedla, da so bolj motivirani za vadbo v spalnici. Kar se pa tiče zlate – morda se sliši klišejsko, vendar jo imajo vsi bogataši radi z razlogom. Zlati  odtenki so že od nekdaj zelo povezani z bogastvom, močjo in samozavestjo! In prav slednja je zelo zaželena lastnost v spalnici, kajne?

PREBERITE TUDI: 7 majhnih sprememb v spalnicI za veliko boljši spanec

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj