Velika Britanija je morda sredi vročinskega vala, vendar tega ne bi vedeli, če bi sklepali po tem, kakšna se je vojvodinja Cambriška pojavila četrti dan Royal Ascota.

Po objavi novice, da se bodo Cambridgovi preselili iz Londona v Windsor, se je Kate pridružila princu Williamu na tradicionalnem sprevodu kočij na dirkališču v Berkshiru in za to priložnost izbrala pikasto obleko Alessandre Rich v kombinaciji s klobukom Sally-Ann Provan.

Videz spominja na kostume, ki jih je oblikoval Cecil Beaton v filmu My Fair Lady iz leta 1964, in na Julio Roberts, ki je bila na dirkah v filmu Pretty Woman iz leta 1990. Oblikovanje Richeve ima pogosto posebno ozadje; mornarsko obleko, ki jo je vojvodinja izbrala za portrete ob 70. rojstnem dnevu princa Charlesa, je navdihnila znamenita fotografija Alfreda Eisenstaedta “V-J Day in Times Square” iz leta 1945. Vendar je vojvodinina najbolj jasna stilska referenca Diana, valižanska princesa, se je leta 1988 za Royal Ascot pojavila v skorajda identičem slogu.

Seveda se je vojvodinja že neštetokrat obrnila k raznim pikastim vzorcem Alessandre Rich, tudi za pomembnejše nastope. V začetku leta je za zahvalno mašo vojvode Edinburškega v Westminstrski opatiji nosila plisirano midi obleko te blagovne znamke s čevlji Gianvito Rossi, dopolnjeno s klobukom s širokimi krajci Lock & Co in rokavicami Cornelia James.

Kate je v preteklosti že večkrat modno navdušila, tudi na Royal Ascotu. Leta 2016 se je prvič pojavila na dirkah v Berkshiru in si privoščila sartorialni preobrat v čipkasti obleki slonokoščene barve znamke Dolce & Gabbana. Na svojem zadnjem obisku v Ascotu leta 2019 pa je kraljica bledo modro obleko Elie Saab dopolnila s klobukom Philipa Treacyja in ujemajočimi se uhani v topazu. Naj bo to še en dokaz, da je vojvodinjin poletni slog vsekakor njen najboljši.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj