Proti koncu Busheve administracije so namreč na vprašanja preiskovalne novinarke, ki je delala za CBS News, priznali, da nekatera cepiva otrokom zelo škodujejo. Kot je omenjeno v elektronskem sporočilu (v nadaljevanju email), je novinarka Sharyl Attkisson – katere poročanje o tem, kaj se je v resnici zgodilo v Benghaziju, ne bo ravno razveselilo trenutne ameriške vlade – uspela pripraviti vladnega uslužbenca, da je priznal, da so le v zadnjih 10 letih cepiva poškodovala dovolj otrok, da bi bila kompenzacija upravičena.

5. maja 2008 je bil Tini Cheatham, ki je bila takrat zaposlena v enem izmed oddelkov vlade ZDA, poslan email, v katerem je novinarka spraševala “koliko primerom, povezanih z encefalopatijo, je bila odškodnina za povzročeno škodo dejansko izplačana?” in podala nekaj dejstev, ki so podprla njeno vprašanje. Ameriška vlada namreč izplačuje odškodnine, povezane s poškodbami, ki jih povzročajo cepiva, iz posebnega fonda National Vaccine Injury Compensation Program (VICP). Fond, ki je nastal leta 1988, je po podatkih s spletne strani, nastal na podlagi nacionalnega akta o poškodbah zaradi cepljenje v otroštvu National Childhood Vaccine Injury Act iz leta 1986.

PREBERITE TUDI: Sodišče v ZDA potrdilo škodljivost cepiva proti ošpicam, mumpsu in rdečkam

Sklad za odškodnine, ki pa ne priznava poškodb?

“VICP je bil ustanovljen da zagotovi zadostno količino cepiv, stabilizira stroške cepiv in vzpostavi in ohranja dostopen in učinkovit program za posameznike, ki so bili poškodovani z določenimi cepivi,” piše na spletni strani, ki opisuje program. “VICP je alternativa tradicionalnim odškodninskim sistemom, ki nima napake, namenjena razreševanju poškodb zaradi cepiv, ki zagotovi odškodnino ljudem, ki so bili poškodovani z določenimi cepivi.” V letu 2008, ko je bilo tudi poslano to sporočilo, je bila odškodnina izplačana več kot 2100 družinam.

Attkisson je podobno podlago uporabila v emailu uslužbenki Cheatham, v katerem ji je zastavila nekaj vprašanj: “Koliko cepilnim primerom na sodiščih je vlada izplačala; ji je bilo odrejeno, da mora izplačati; in/ali se je strinjala, da bo izplačala odškodnino, ko je s cepivi poškodovan otrok dobil avtizem ali simptome avtizma? (Menda je teh primerov veliko, a so mi dejali, da seznam ni popoln.)”

Cheatham je odgovorila: “Vlada nikoli ni plačala odškodnine, niti ji ni bilo naloženo, da mora plačati odškodnino za noben primer, ki temelji na ugotovitvi, da so avtizem dejansko povzročila cepiva. Kompenzirali smo primere, kjer so otroci dobili encefalopatijo ali splošno bolezen možganov. Encefalopatijo lahko spremlja napredovanje vrste simptomov, ki vključujejo avtistično vedenje, avtizem in epileptičnimi napadi. Nekateri otroci, ki so jim bile izplačane odškodnine zaradi poškodb, ki so jih povzročila cepiva, so lahko kazali znake avtizma pred odločitvijo, da jim bo izplačana odškodnina ali so zboleli za avtizmom ali avtističnimi simptomi, a primerom na tej osnovi ne sledimo in ne beležimo.”

PREBERITE TUDI: Cepiva povzročajo intolerance in alergije na hrano, potrjujejo raziskave

Nato je Attkissonova vprašala “Ali vlada trenutno izvaja kakšne raziskave o še nerazrešenih tožbah glede avtizma kot posledice cepiv, da bi ugotovila, ali obstajajo kakšne povezave, skupne značilnosti, vzorci predhodnih stanj ali drugi vzorci medicinskih in/ali genetskih dejavnikov, ki bi lahko imeli vpliv, kot npr. v primeru Poling?” Attkisson se je tu sklicala na primer 9-letne Hannah Poling, ki so jo po podatkih združenja Vaccination Risk Awareness Network v enem dnevu cepili s kar devetimi cepivi in takrat so se začela kazati “ponavljajoča se vedenja in socialni umik, ki sta značilna za avtizem”. “Nekaj se je zgodilo po teh cepivih,” je povedala njena mati Terry Poling, sicer medicinska sestra in odvetnica. “Preprosto je začela nazadovati in nikoli več se ni vrnila.”

Cheatham je dejala, da vlada ni imela nobenega odziva na primer Poling, a dodala, da “tekom časa se bomo morda več naučili o predhodnih stanjih in vplivu, ki ga imajo cepiva – če sploh kakšnega – na njihovo napredovanje.” Na koncu je Attkission dejala “več vladnih uslužbencev na visokih položajih, vključno z Dr. Zerhouni in Dr. Gerberding je zatrdilo, da niso poznali primera Poling dokler niso o njem začeli poročati mediji in še vedno naj ne bi videli medicinskih dosjejev. To nakazuje, da najvišji državni uslužbenci na področju zdravja niso seznanjeni z odkritji in primeri cepilnega sodišča. Je to res? Je bilo vedno tako?”

Cheatham je med drugim odgovorila: “CDC, NIH in tudi druge agencije, znanstveniki in zdravstveni strokovnjaki, ki so vključeni v nacionalne programe imunizacije, si redno izmenjujejo informacije in skupaj sodelujejo na širokem razponu področij, ki so povezana s cepivi in cepljenji. Dr. Zerhouni in Dr. Gerberding pogosto komentirata o varnosti in učinkovitosti cepiv. “

PREBERITE TUDI: Kanadska študija smrt dveh deklet povezala s cepivom HPV

Vlada izplačuje odškodnine, ne sledi in ne beleži pa primerov, povezanih s cepivi

“V medicinski zgodovini ni veliko razlik med izidi za otroke, ki jim je bila izplačana odškodnina za encefalopatijo v primerjavi z epileptičnimi napadi. Tisti, ki jim je bila izplačana odškodnina za encefalopatijo, so imeli pogosto tudi napade kot del svoje klinične slike in obratno,” je povedala Cheatham. “Za določene poškodbe se predpostavlja, da so bile povzročene ali sprožene s cepivi in so v presoji … Primeri poškodb, ki trenutno niso vključeni v presojo, so bili prav tako kompenzirani z odškodnino, če je bilo dovolj dokazov, da so bili povzročeni s cepivom,” je nadaljevala.

Na koncu torej to pomeni, da je vlada pripravila mehanizem za izplačevanje odškodnin družinam in posameznikom, ki so bili poškodovani s cepivi, še zlasti za encefalopatijo in epileptične napade (ki so pogosto posledica poškodb možganov), a ne sledi in spremlja primerov na tej osnovi, zaradi česar seveda ‘ni dokazov’, da cepiva povzročajo avtizem.

PREBERITE TUDI: Ideološki konstrukti o cepljenju

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj