Končno sem spoznala in sebi in zdravnikom priznala, da sem zasvojena  s čokolado in sklenila, da moram resnično takoj nehati s tem. Začela sem s hitro hojo, se večkrat povzpela na okoliški hrib Kalvarijo, uporabljati sem začela stopnice. Plavanje sem izpustila, saj se tako debela (89 kg) nisem želela pokazati v kopalkah. Takoj sem prenehala prijateljevati s čokolado in z vsem, kar ni zdrava hrana, toda kilogrami so ostajali. Poskusila sem tudi z dietami, a sem že po tednu dni obupala, saj nisem bila lažja niti za dekagram. Hvala bogu številnim “čudežnim tabletkam” in drugim zadevščinam, ki topijo kilograme na hitro, nisem nasedala, saj bi bili potem vsi “šlank”, debeluhov ne bi poznali.


zdravo_hujsam_prehrambeni_dodatki


Ta moj obup nad samo seboj je bil resnično velik, jokala sem, v ogledalo se sploh nisem več pogledala. Nato pa sem zasledila informacijo o zdravilu za pomoč pri hujšanju, sibutramin (reductil), ter o njem povprašala svojo izbrano zdravnico ter v diabetični ambulanti. Po temeljitem pregledu in pogovoru z zdravniki sem začela z jemanjem zdravila.
Seveda sem se ob tem spet lotila hitre hoje, doma sem telovadila in plesala ob glasbi tudi po pol ure na dan, jedla sadje, zelenjavo, juhe, manj mastne jogurte in mleko, skratka, z jedilnika sem črtala vse, kar ni zdravo in česar ne smem zaradi sladkorne bolezni. Apetit se mi je zmanjšal zaradi zdravila, neželenih učinkov nisem čutila in že v kratkem času se je pokazal uspeh.


zdravo_hujsam_prevelike_hlace


V prvem mesecu sem izgubila tri kilograme, nato vsak mesec več. V treh mesecih sem bila lažja že za 11 kg. Vidno zadovoljna s seboj sem se z veseljem pokazala svoji izbrani zdravnici, ki je bila skupaj z menoj vesela uspeha. Obiskala sem tudi gospo Bibo Kodba, medicinsko sestro v diabetološki ambulanti v Mariboru, ki sem ji še posebej hvaležna za njeno pomoč in vzpodbujanje pri hujšanju, za pomoč na poti k zdravemu življenju. Ga. Kodba je namreč spremljala mojo zgodbo in me videla tudi, ko sem bila povsem na dnu. S konfekcijske številke 48 sem prišla na 42.


Danes sem zelo vesela zaradi svojega uspeha in zadovoljna s seboj in svojim videzom. Postala sem tudi samozavestnejša, brez težav si nadenem tudi kopalke. Od avgusta imam še vedno enako težo, lahko bi shujšala še za kakšnih pet ali šest kg, da bi imela povsem pravo težo za svojo višino oziroma pravilen itm. Obljubila sem si, da se bom za to potrudila in še naprej zdravo živela, kar pomeni veliko gibanja, zdravo in pravilno prehrano, in imela se bom rada. Sprehodi v naravi mi veliko pripomorejo tudi pri izboljšanju razpoloženja, premagovanju žalosti in samote.
To je moja resnična zgodba. Potrudite se tudi vsi vi, ki ste debeli ali predebeli.


zdravo_hujsam_gibanje


Naj vam bo Reductil v pomoč, o čemer se seveda predhodno posvetujte z zdravnikom. Z veliko trdne volje, zdravim načinom življenja in zdravo prehrano bo uspeh zagotovo prišel.


Za dodatne informacije pokličite vsako sredo od 18:00 do 20:00 ure na brezplačno modro številko 080 87 99, kjer zdravnik specialist odgovarja na vaša vprašanja ali pa si oglejte www.zdravo-hujsam.si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj