To dolgujemo prednikom, ki so nam izborili svobodo, ubranili naš jezik, narodno identiteto in rod.

Jutri, v torek, 27. aprila 2021, obeležujemo za Slovenijo pomemben dan. Naši herojski predniki so točno pred 80. leti, leta 1941, ustanovili Osvobodilno fronto in postavili ključni temelj za boj proti takratnemu fašističnem okupatorju. Slava in hvala jim, ubranili so naš jezik, narodno identiteto in naš rod.

Iniciative, različna gibanja ali neparlamentarne stranke imamo možnost, da preko resničnega in iskrenega sodelovanja pokažemo ljudstvu, da delamo zanj. Ljudstvo ne tolerira več delitev. Prostora za politično predalčkanje glasov ni več!

Številne civilne iniciative podpiramo ustanovitev nove Osvobodilne fronte, simbolno dejanje je usmerjeno v sodelovanje in povezovanje. Naj bo to dan, ko bomo povezani stopili skupaj na pot svobode! Samo skupaj bomo lahko korenito spremenili politični kompas Slovenije in zgradili državo na novih temeljih. Ljudstvo mora nazaj dobiti možnost vodenja, oklenimo se dejstva, da smo po Ustavi RS, mi ljudstvo, resnični nosilci oblasti v državi.

Končno spet medsebojno povezani in z zavestjo nad vsemi političnimi delitvami bomo zaustavili uničevalni pohod vseh oblik diktatur! Osvobodili se bomo! Ukinili vse koronske ukrepe!

Z bojem, trpljenjem in krvjo pridobljena svoboda je politično razvrednotena. Človekove pravice so na dnevni ravni kršene in poteptane. So se naši predniki za to borili? Niso!

Zgodovina je naša učiteljica in simbolika Osvobodilne fronte nam kot svetla zvezda kaže pot do našega notranjega poguma, moči, modrosti in odločnosti. Danes je na nas, da mi ubranimo srce naroda. Jasno je, da brez spremembe volilnega sistema, neposredne demokracije, spoštovanja in kasnejše nadgradnje ustave ter vrnitve referendumov ljudstvu, enostavno ne gre več naprej.

Civilna iniciativa Otrok ne damo
Civilna iniciativa delavci VIZ proti prisili
Civilna iniciativa Maske dol
Civilna iniciativa Starši proti maskam v šoli od 6 razreda do 4 letnika SŠ
Gibanje Triglav
Odbor za človekove svoboščine

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj