Šef agencije Agence France-Presse (AFP) je v torek sporočil, da agencija ponovno preučuje svoj nekoč prijeten odnos s princem Williamom in Kate Middleton, potem ko je par objavil prirejeno fotografijo valižanske princese in njunih otrok, ki je bila nato umaknjena iz obtoka.

Na vprašanje v oddaji “Media Show” na radiu BBC Radio 4, ali lahko na palačo gledamo kot na “zaupanja vreden vir”, je Phil Chetwynd, direktor globalnih novic AFP, odločno odgovoril: “Ne, nikakor ne. Kot pri vsem, ko te vir razočara, se kriterij dvigne.”

“Trenutno smo vsem našim ekipam poslali opombe, naj bodo absolutno super pozorne na vsebine, ki prihajajo na našo mizo,” je pojasnil voditeljici, “tudi iz virov, ki bi jih imenovali zaupanja vredni viri.”

Razburjenje se je začelo prejšnjo nedeljo – na materinski dan v Združenem kraljestvu – ko sta 41-letni William in 42-letna Middletonova na družbenih omrežjih objavila fotografijo princese, ki od januarske domnevne operacije trebuha ostaja zunaj javnosti, obkrožena z njunimi tremi otroki.

Skoraj takoj so pozorni uporabniki spleta opazili več očitnih napak pri uporabi Photoshopa.

Chetwynd je povedal, da sta se agenciji pogovarjali, preden sta se dogovorili o umiku slike, in celo prosili Kensingtonsko palačo, naj zagotovi izvirnik, česar niso želeli storiti. Dodal je, da je zelo nenavadno, da medijske agencije umaknejo fotografijo.

“Da bi nekaj umaknili na podlagi manipulacije, je redko,” je dejal. “Morda enkrat na leto, celo redkeje. V preteklosti so nam fotografijo ukinili severnokorejska ali iranska tiskovna agencija.

“Ena stvar, ki je res pomembna, je, da ne smete izkrivljati resničnosti za javnost. Gre za vprašanje zaupanja. In tukaj je veliko vprašanje zaupanja ter pomanjkanje in upadanje zaupanja splošne javnosti v institucije na splošno in v medije. Zato je izredno pomembno, da fotografija v veliki meri predstavlja resničnost, v kateri je prikazana.”

Spremenjena fotografija je le še poglobila skrivnostnost okoli izginotja Kate Middleton. Iz palače so v začetku leta sporočili, da je prestala “načrtovano operacijo”, vendar se ne bo vrnila v javnost vsaj do aprila. Od takrat so se okoli njene odsotnosti začela nešteta ugibanja.

Palača ni želela komentirati nadaljnjih informacij, povedala je le, da se Middleton “dobro počuti”.

William medtem še naprej opravlja svoje dolžnosti, nazadnje v četrtek, ko je bil ves nasmejan med nastopom v mladinskem centru v Londonu.

PREBERITE TUDI: Ugibanje glede izginotja Kate Middleton dosegla vrhunec; primerjajo jo s filmom ‘Vikend pri Berniju’

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj