Skrivnosti učinkovitega pakiranja poznajo le redki. Vedno je tako, da zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer spakiramo veliko nepotrebnih oblačil in obutve. Kako se izogniti temu, vam predstavljamo v kratkih nasvetih za učinkovito pakiranje.

1. Naredite seznam

Brez seznama ne gre. Hitro se zgodi, da boste spakirali preveč majic, preveč hlač ali se ušteli pri številu nogavic. Če pa pripravite dober seznam, samo obkljukate stvari, ki se že nahajajo v kovčku.

PREBERITE TUDI: 32 krutih resnic o resnih razmerjih

 2. Preverite vremensko napoved

Verjetno ne pakirate dva tedna pred predvidenim odhodom, zato si oglejte vremensko napoved za 10 dni vnaprej. Vremenoslovci se v današnjih časih le redko zmotijo. Verjemite, če je napovedano sonce in visoke temperature, lahko brez slabe vesti doma pustite prehodne jakne.

3. Zlaganje v kovček

Zlaganje v kovček je najpomembnejši del učinkovitega pakiranja in če boste dobro opravili to delo, vam ne bo zmanjkalo prostora. Čevlje zavijte v vrečke in jih položite na dno, nanje nato v obliki rolic zlagate oblačila. Tako boste imeli vedno dovolj prostora tudi za tiste nepotrebne stvari, ki jih seveda še vedno vzamete na potovanje.

4. Potovalne velikosti toaletnih izdelkov

Vašo priljubljeno kozmetiko lahko v večini primerov dobite v potovalnih velikostih, ki vam v kovčku ne bo zasedla veliko prostora. Embalažo lahko po uporabi umijete in drugič znova napolnite, tako imate majhne embalaže vedno pri roki, brez potrebe, da bi morali kupiti nove.

5. Ne pretiravajte s čevlji

Ženske obožujemo čevlje, to je resnica, ampak dobro premislite, koliko parov čevljev ste nazadnje potrebovale na potovanju?

PREBERITE TUDI: Ta japonski test osebnosti vam bo vzel sapo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj