Če pogosto odhajate iz drogerij z roko, prekrito s črtami šmink, potem ste zagotovo ‘naše’. In čeprav je v trgovinah zabavno preizkušati različne odtenke, je dobro vedeti, katere od njih dejansko kupiti.

Predstavljamo vam 3 vsestransko uporabne odtnke, ki niso le večna klasika, temveč tudi zelo modne v letošnjem letu.

1. Naravni nude odtenki

Sveti gral vseh barv šmink, ki je primeren za vsak dogodek, vsako priložnost in vsak outfit, je zagotovo nude. Ta komaj opazen odtenek je neverjetno naraven in nežen, zato vam ne bo treba preveč skrbeti, da bi ga čim natančneje nanesle, kot je to nujno pri rdeči barvi, ali da bi barvo čez dan slučajno razmazale oz. pojedle.

Pri iskanju popolnega nude odtenka predlagamo, da se seznanite s svojo naravno koloristiko in se držite odtenkov, ki vam pristajajo. In ne pozabite: Če je v opisu šminke napisano “nude”, to še ne pomeni, da se bo ujemala z vašimi podtoni.

2. Roza-nude (YLBB) odtenki

Tako je, YLBB oz. odtenki “vaše ustnice, a boljše” ne bodo nikamor odšli. V skladu z zgoraj omenjenim nude odtenkom je ta bližje barvi mesa, ki je univerzalno laskava (in je tudi enako subtilna, a bolj seksi). Če želite biti posebej “in”‘, do nadaljnjega odložite mat odtenke in se raje odločite za izdelke z vlažilnimi lastnostmi in bolj večdimenzionalnim zaključkom. Pomislite: sijaj, saten, kremasti ali balzamni nanosi za kar najlepše, mamljive ustnic.

3. Mauve (hladni vijola) odtenki

Za razliko od drugih dveh nevtralnih odtenkov na tem seznamu je vijolična barva nekoliko neizprosna in nikakor ne pristaja vsem – tako glede podtona kože kot tudi starosti. To je odvisno tudi od tega, kako pigmentirana je formula, zato je pri nanosu ključnega pomena tudi natančnost (lahko pa se odločite za vijolično obarvan balzam ali glos za ustnice, ki sta enostavnejša za uporabo).

Je pa to vsekakor manj vsestransko primeren odtenek in če niste prepričane, ga raje preskočite.

PREBERITE TUDI: Rdeč lak za nohte in rdeča šminka sta klasika, ki ne gre nikoli iz mode

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj