… zelo pomembno vlogo pri vzpostavljanju in ohranjanju pomena slovenskih pridelkov in izdelkov. Razveseljivo pa je, da se v Sloveniji potrošniki vse bolj zavedamo, kako pomembna je lastna proizvodnja hrane in čim večja samooskrba, kar  potrjuje tudi raziskava Odnos do slovenskega porekla, ki kaže na to, da nas vedno več stavi na pristno domače poreklo, kakovost in pestro izbiro.

V Mercatorju sledijo željam potrošnikov

V Mercatorju se željam in potrebam potrošnikov stalno prilagajajo, zato so k ponudbi Iz domačih krajev dodali tudi ponudbo pristnega slovenskega mleka in mlečnih izdelkov. S tem odgovarjajo na večje povpraševanje po slovenskih izdelkih. Da jih njihovi kupci lažje najdejo, so izdelke iz 100 % slovenskega mleka na policah posebej označili. V Mercatorju tudi sicer nudijo bogato izbiro mleka in mlečnih izdelkov domačih proizvajalcev in ponudbi dodajajo tiste vrste izdelkov, po katerih je povpraševanje vedno pogostejše – kot so bio izdelki, izdelki brez laktoze in izdelki trgovske znamke.

Jesenska ponudba z mlekom in mlečnimi izdelki

V septembru in oktobru potekajo v Mercatorjevih hipermarketih posebne promocije in degustacije: Teden slovenskega sira (od 26. septembra do 2. oktobra), Teden slovenskega mleka in jogurtov (od 3. oktobra do 9. oktobra) in Teden mlečnih posebnežev (od 10. oktobra do 16. oktobra). Več informacij je objavljenih na spletni strani www.mercator.si.


Fotografija: mleko in jogurti

1 komentar

  1. Ja, v Merkatorju sledijo samo željam potrošnikov. Seveda. Ker so želje proizvajalcev neuslišane.
    Moji starši so se borili proti njihovi agresivni politiki in iz prve roke lahko rečem marsikaj slabega na račun Merkatorja….. Če je nekdo želel prodajat pri njih je moral nerazumno znižat ceno in jim celo plačat, da je lahko prišel noter. Oni so pri nas to prvi začeli. Pred njimi je bilo veliko manjših trgovinc, ko so začeli požirat in odžirat ostalim, pa tem ki niso “prišli noter” in niso mogli toliko znižat cen, ni ostalo niti drugih trgovin za prodajo. Mercator se je prvi pri nas spomnil na 3-mesečni plačilni rok. Kar je spet mnoge dobavitelje spravlo na kolena, ker so kar naenkrat vsi ostali začeli rabit ta sistem. Pred njimi je bilo v naši vasi 6 malih lušnih marketov, v v lasti družin, sedaj nimamo več nobenega. Kam anj grejo babice in dedki, v hipermarket, se sprehajat 5 km, preden kupijo kruh in mleko?
    Sama bom še vedno raje hodila v (žal zelo redke) male trgovinice v privat lasti, kot v te butaste hipermarkete, kjer samo poneumljate ljudi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj