Leto 2019 se vztrajno bliža in kmalu bomo navdušeni nad novimi in svežimi trendi na področju zdrave prehrane. Aktivno oglje in mlečni napitki s kurkumo, so na Pinterestu prevladovali letos, videti pa je, da bo naslednje leto še bolj polno mamljivih slastnih fotografij. Trende je sicer napovedala veriga trgovin Whoole Foods.

1. Ovseno mleko

Če niste opazili, je postalo ovseno mleko popularno že pred nekaj tedni, prihodnje leto pa bo napitkov z ovsenim mlekom le še več. Vse več se namreč išče alternativ za kravje mleko, ovseno mleko pa je zelo enostavno narediti tudi doma.

2. Moringa

Moringa bo krono na prestolu vzela matchi in če niste med ljubitelji kave, a bi vseeno dan radi pričeli s poživljajočim jutranjim napitkom, potem bo moringa zadovoljila to, kar ste vedno želeli. Rastlina prihaja iz Indije, Bangladeša, Pakistana in Afganistana, bogata je z vitaminom C, magnezijem in kalijem, ne vsebuje pa kofeina.

3. Probiotiki

Probiotiki niso nič novega, je pa recimo kulturi kot sta bacillus coagulans GBI-30 in bacillus coagulans MTCC 5856, varno jesti, če sta hranjeni zunaj hladilnika. Zasledili ju boste tudi v granolah, ovsenih kosmičih, maslih iz oreščkov, juhah, … celo lepotne znamke so šle tako daleč, da probiotike vključujejo v losjone in sončne kreme.

4. Viri alternativnih maščob

Še naprej bo popularen keto, paleo način prehranjevanja, saj še vedno narašča povpraševanje po izdelkih brez mleka, živalskih sestavin in žit. Pravi ‘boom’ naj bi viri alternativnih maščob povzročili ravno prihodnje leto – še posebej MCT olje (pridobljeno iz kokosovega olja), kokosovo olje in veliko ghee masla.

5. Brezmesni prigrizki

Trg brezmesne prehrane je fokus iz vegi burgerjev in vegnskega piščanca usmeril na prigrizke. Naslednje leto bo zaslediti ‘svinjske skorjice’ iz gob in veganske palčke iz soje.

6. Tudi veliko morskih prigrizkov

Če vam je všeč čips iz alg, bomo zdaj na trgu lahko zasledili tudi prigrizke s semeni lokvanja, alternative tune, narejene iz alg, hrustljave lososove kožice, rezance in maslo iz alg, …

Nad čem ste najbolj navdušeni?

PREBERITE TUDI: Motovilec: Zelena zakladnica vitaminov in mineralov

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj