Tako, kot imam včasih težavo predstaviti novih top 5 izdelkov, pa mi kak mesec kar sami zletijo v Word. Tudi s top izdelki tega meseca je bilo tako – ko sem pomislila, da je nastopil čas, da napišem članek, sem v trenutku vedela, kateri so to.

Predstavljam vam torej svojih top 5 izdelkov meseca marca, brez katerih preprosto ne morem več.

Dr. Organic Active Charcoal glinena maska čistilna maska z aktivnim ogljem

Ker se mi zadnja leta preprosto ni dalo toliko ukvarjati z nego kože (razlog tiči v pomanjkanju volje in energije, ki sta posledica izgorelosti), tudi mask nisem več pogosto uporabljala, temveč le občasno. Zato tele zagotovo ne bi nikoli kupila, če je ne bi dobila v prijetnem presenečenju – paketku kozmetičnih presenečenj z imenom Beauty Box.

Sprva sem jo imela namen podariti dalje, potem pa sem preverila sestavine in se odločila, da jo vseeno preizkusim. Nenazadnje moram zelo paziti, da ohranjam čiste pore, ki so nagnjene k mašenju. To pomeni čiščenje (iztiskanje) por nekje enkrat na teden do najmanj na 10 dni; uporaba izdelkov s kislinami; izogibanje pretirano okluzivnim izdelkom ter uporaba čistilnih mask po čiščenju por.

Sestavine si lahko ogledate tukaj, sicer pa maska temelji na soku aloe vere, ki ima pozitivne učinke na kožo, in ne vodi; glini; aktivnem oglju in vsebuje kar nekaj rastlinskih ekstraktov (čisto preveč, da bi jih naštevala na tem mestu). Skratka, same dobrote za kožo, da sem komaj čakala, da jo preizkusim. Aktivno oglje, ki je, poleg gline, ključna sestavina te maske, na kožo deluje očiščevalno in razstrupljevalno, sploh v kombinaciji z glino.

Tako sem si en dan dopoldan za vikend, ko imam rezerviran čas za ‘me time’, ki ponavadi vključuje čiščenje kože, urejanje nohtov, depilacijo ipd. – skratka vse, kar ženske počnemo, da smo urejene in negovane – najprej temeljito postiskala pore in nato nanesla masko. Maska je črne barve in ker vsebuje toliko gline, sem bila prepričana, da se bo na obrazu povsem posušila in otrdela, kot je to običajno pri glinenih maskah. A se to ni zgodilo – čeprav se je posušila, se ni strdila in ni zategovala, tako, da lahko povsem normalno premikamo obraz po nanosu.

Na obrazu sem jo pustila dobre pol ure (sem kar malo pozabila nanjo, ker me obraz ni zategoval), nato sem jo sprala. Koža je bila presenetljivo nežna in mehka in nič izsušena, ter nekako sijoča, spočita. Tudi rdečica od iztiskanja por je bila lepo pomirjena in še komaj opazna (ker imam izjemno tanko kožo, vsakemu ‘gnjavljenju’ kože sledi večurna rdečica). Nato sem nanesla še serum s hialuronsko kislino in kasneje makeup in moja koža je izgledala dobro kot že dolgo ne.

Tudi tekoči puder se je čudovito prijel kože, ki je bila gladka in brez lusk in vidnih por; prav tako so vsa ostala ličila izpadla prekrasno.

Na splošno je znano, da so gline zelo očiščevalne (če jih zaužijemo oralno ali nanesemo na kožo), saj nase vežejo maščobo in strupe. Težava večine čistilnih mask je v tem, da zaradi izsušujočega delovanja gline niso najbolj primerne za nego suhe kože – a maska Dr. Organic tudi suhim kožam ne bi smela delati preglavic. Zelo priporočam preizkus za vse tipe kože, še posebej pa tiste, ki so nagnjene k nečistočam.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: januar 2019

Irati serum s hialuronsko kislino

Medtem, ko sem pozimi uporabljala Irati kremo s Q10, ker je malce bolj hranljiva, sem sedaj, ko postaja topleje, prešla na Irati serum s hialuronsko kislino. Precej lažji po teksturi in občutku na koži mi izjemno ustreza, saj se takoj vpije v kožo in jo pusti nežno, mehko, gladko, navlaženo in sijočo. Kljub temu, da imam še nekaj starejših krem in serumov ter testerjev, sem se zalotila, da nezavedno največkrat posežem prav po tem serumu.

Zanj sem se odločila zaradi izjemnih seastavin – med drugim vsebuje ekstrakt brinovih jagod, ki ima antioksidativno delovanje; ekstrakt aloe vere; vlažilna in blažilna pantenol in glicerin; antioksidativno olje grozdnih pečk, ter za kožo vsestransko zdravilna niacinamid in hialuronsko kislino. Vse sestavine so seveda pridelane ekološko in ob skrbnem varovanju narave in okolja. Same dobrote za razvajanje kože torej, pri čemer je ne obremenjujemo s kemikalijami in obenem ščitimo okolje.

Serum se nahaja v estetski in priročni stekleni embalaži s pumpico na potisk. Meni za cel obraz načeloma zadostuje en sam potisk; kadar imam kožo bolj suho, pa nanesem dva. Tekstura mi zelo ustreza, saj moja koža potrebuje veliko vlage in nekaj maščobe in ta serum vsebuje ravno pravšnje razmerje vlažilnih in hranilnih sestavin za mojo malce dehidrirano kožo.

Irati serum s hialuronsko kislino je tudi idealna podlaga za ličenje, saj naredi kožo izjemno gladko in se puder ter ostala ličila zelo lepo nanesejo. Na voljo v spletni trgovini.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: november 2018

NeoStrata Retinol + NAG Complex nočna krema

Načeloma pri negi ne kompliciram (več) pretirano – držim se načela manj je več. To velja tako kar se tile količine izdelkov kot tudi količine nanosa in pogostosti uporabe. Nekako sem preko lastnih napak prišla do spoznanja, da rek “manj je več” velja praktično na vseh področjih življenja – torej tudi negi kože (in modi; opremljanju stanovanj; nakupovanju … skratka povsod). A kar uporabim, pazim, da je učinkovito in kakovostno.

Ker je najkasneje po 35. letu treba nujno poskrbeti za malce aktivnejšo nego kože, to pomeni, da moramo uporabljati izdelke, ki naj vsebujejo aktivne sestavine kot so alfa-, beta- in poli-hidroksi kisline; retinoide; hialuronsko kislino, antioksidativni vitamini in rastlinski ekstrakti ipd. A ponovno – brez pretiravanja – raje izberite kvaliteto namesto kvantitete.

Tako kožo pustim kar se da pri miru, z izjemo temeljitega čiščenja zvečer ter uporabe izdelkov z aktivnimi sestavinami. Prav tako me ne boste ‘ujeli’ pri plastenju več izdelkov ali korejskemu obremenjevanju (da, zame je to obremenjevanje) kože z –n-tim čiščenjem in plastenjem x slojev raznih serumov in vodic. To lahko vodi le v razdraženo kožo, ta pa v občutljivo.

Dandanes se namreč veliko žensk pritožuje, da ima občutljivo kožo – a ne morem kaj, da si ne bi mislila, da ne gre z prirojeno občutljivo kožo, temveč preobremenjeno zaradi uporabe preveč različnih izdelkov. Jasno, da koža prej ko slej reagira. In ne poznam nobene ženske, ki kože skorajda ne bi negovala (kar prav tako ni v redu, saj njihova koža v večini primerov deluje precej postarano), a bi se pritoževala, da ima občutljivo kožo. Skratka, večina si težave s kožo ‘pridela’ sama.

Da ne zaidem preveč, saj je nega kože nekaj, kar zasluži samostojno temo: želela sem nekaj kakovostnega in učinkovitega, a ne preveč dražečega, da lahko kombiniram s svojimi kislinami in da se ne bom neprestano lupila (ker to ni nič kaj privlačen videz, ličila pa luske samo še dodatno poudarijo). Tako mi je dr. Luft, ki me je rešil melazme, priporočil tole kremo. Malce skeptična, priznam, sem jo vzela, in upala na kak učinek brez draženja ali lupljenja kože. Sicer me je opozoril, da se utegne koža malce luskati, ampak ker je moja koža vajena kislin in ima za sabo tudi že precej tretmajev (laser Thulium, s katerim mi je dr. Luft odpravil melazmo; maske proti melazmi pred leti ipd.), se je moja koža na kremo izjemno dobro odzvala.

SkinActive Matrix NAG + Retinol nočna krema vsebuje 0,5 % prečiščenega retinola oz. patentiran kompleks retinola in NeoGlukozamina®. Ta kompleks deluje sinergistično in je hkrati dostavni sistem 0,5 % čistega, stabiliziranega retinola v kožo, kjer lahko intenzivno učinkuje. Krema ima učinek liftinga, izboljša čvrstost kože ter zmanjša izrazitost starostnih peg in drobnih gubic. NeoGlukozamin®, klinično dokazano deluje sinergistično z retinolom in pomaga graditi naravni kolagen in podporni matriks, kožo čvrsti in krepi in s tem manjša izrazitost drobnih gubic.

Kremo sedaj uporabljam kake tri tedne in se nisem nič lupila. V navodilih je priporočeno, naj se začne z uporabo nekje dvakrat tedensko in nato stopnjuje pogostost uporabe, kolikor koža tolerira oz. dopušča. Sama nisem imela popolnoma nikakršnih težav ne z luskanjem, ne z rdečico – skratka kot bi uporabljala nežno, blažilno kremo.

Krema se nahaja v estetski modri tubi s pumpico na potisk, ki omogoča ohranjanje stabilnih sestavin. En potisk je meni idealen za nanos na celoten obraz (nanesem jo povsod razen na veke). Je izjemno prijetne teksture in se takoj vpije – ko sem imela Retinol Paula’s Choice, mi je nekako obsedel na koži; za sabo pustil neprijetno plast, ki se nikakor ni vpila. Ker sem ga uporabljala zvečer, sem se potem zoprno lepila na blazino. Nič neznosnega sicer, vzameš v zakup za izjemne sestavine, a ne glede na to sem se spraševala, koliko dobrot gre dejansko v mojo kožo, koliko v blazino.

Že po treh tednih uporabe opažam, da je moja koža bolj gladka in enakomerna, blage pigmentacije pa kljub temu, da načeloma ne uporabljam UV zaščite, če ne grem prav na plažo, bledijo. Ne vem, koliko gre zahvale tej kremi, koliko Irati serumu, koliko piknogenolu, a na splošno ta negovalna kombinacija moji koži izjemno ustreza. Tudi pore se mi manj mašijo, kar mi je naravnost neverjetno, saj mi tega doslej ni preprečila ali izboljšala še nobena krema. Prej sem si jih obvezno morala postiskati vsaj enkrat tedensko, sedaj pa tudi po 10 dneh še ni krize.

Če ste tudi ve ugotovile, da je prišel čas za malce aktivnejšo nego kože; če bi se rade znebile prvih drobnih gubic in pigmentnih madežev in na sploh poenotile in zgladile polt – skratka bi rade nekaj res kakovostnega in učinkovitega – potem najtopleje priporočam, da preizkusite to kremo. Cena je na prvi pogled res malce visoka, ampak učinki res opazni in ker se jo uporablja le vsak drugi večer, tudi dolgo traja. Na voljo v spletni trgovini.

PREBERITE TUDI: 12 nasvetov za bolj mladosten in svež videz (brez botoksa in polnil!)

Rimmel ScandalEyes Waterproof Kohl Kajal

Tole je sicer svinčnik, namenjen ličenju oči, a mene prav nič ne moti uradna namembnost – izdelke uporabljam za to, za kar mi ustreza(jo). Zato tudi ta svinčnik uporabljam za to, za kar sem ga kupila – to je kot korektor za mikro popravke.

Kupila sem ga, ko sem bila lani oktobra na morju. Ko grem na dopust, ne nosim s sabo vseh možnih ličil, čopičev in ostalih pripomočkov, ampak skušam vse skupaj čim bolj poenostaviti – izključno zato, ker naravnost sovražim pakiranje in mi je to izjemno stresno (in ne glede na to, kako pazim, vedno kako malenkost pozabim oz. bi jo še potrebovala).

Tako sem med pozno-popoldanskim pohajkovanjem po enem izmed čudovitih obmorskih mest kot ljubiteljica kozmetike, jasno, zavila tudi v prodajalno Bipa (ki jih v Sloveniji, žal in ne vem zakaj, nimamo). Tam mi je med ogledovanjem kozmetičnih izdelkov padel v oči tale svinčnik. Sprva sploh nisem opazila, da gre za svinčnik za oči – v oči mi je padel kot idealna barva za korektor. Takšnega, torej v obliki svinčnika, sem že lep čas iskala, a so mi bili vsi, ki so na voljo v Sloveniji, krepko presvetli. Nekaj časa sem oklevala, potem pa sem se le odločila in ga kupila. In moram reči, da je bil to eden najboljših nakupov in je od tedaj eden najbolj nepogrešljivih izdelkov.

Kot že omenjeno, ga uporabljam kot korektor za majhne popravke. Puder namreč uporabim kar se da na tanko, da poenotim ten kože (imam izjemno tanko kožo in tanka plast pudra zagotovi, da moja koža izgleda poenoteno in zdravo), ostale nepravilnosti – podočnjake, kak madež kakega mozolja, ki je nastal kot posledica zmrcvarjene pore (ja, ni boljšega kot to, ko hočeš iztisniti mikro poro in s tem ustvariš gigantski mozolj, ki te ne zapusti dva tedna #rollingeyes) – pa dodatno prekrijem s pudrom ali korektorjem.

Poleg izvrstnega prekrivanja kake nepotrebne pikice (zaradi tanke konice omogoča izjemno natančen nanos), se odlično obnese tudi za popravljanje brezhibne linije roba ustnic po nanosu rdeče šminke. To pa še ni vse – odlikuje ga tudi naravnost izjemna obstojnost. V le nekaj sekundah po nanosu je praktično fiksiran in se ne premakne, kar je res nadvse dobrodošlo.

Na voljo je v enem samem odtenku, ki je meni, ki se redno sončim, še vedno malenkost presvetel, večini pa bo verjetno malce pretemen (vsaj do poletja, ko večina dobi malce barve). Če pa ste srednje temne polti, pa priporočam, da ga preverite. Res top izdelek v vseh pogledih, ki je vedno v moji torbici.

PREBERITE TUDI: Kozmetometer ~ korektor

Curaprox strgalo za jezik

Še eden od izdelkov, ki jih redno uporabljam že leta in leta in so tako nujen in nepogrešljiv del moje vsakodnevne rutine, da kar pozabim na njih. No, tokrat sem ga ob nekem obisku, kjer sem tudi nekajkrat prespala, svoj strgalnik za jezik pozabila doma in tako ugotovila, kako nujno ga potrebujem.

Morda se vam, ko tole berete, zdi, “še ena nepotrebna bedarija”. Priznam, tudi sama sem bila takih misli, ko sem ga pred mnogo leti dobila za darilo. Kar nekaj časa je ležal sramežljivo skrit v kotu kopalniške omarice, potem pa mi je zobozdravnica rekla, da imam bele obloge na jeziku (kar sem v tistih dneh tudi sama opazila). Ter mi je priporočila, da naj to samo malo podrgnem z zobno ščetko.

Na srečo sem se spomnila tiste čudne reči, ki je ležala v kotičku in se odločila, da jo preizkusim. In O-MOJ-BOG, kakšno odkritje. Od prvega dne dalje strgalo za jezik uporabljam redno popolnoma vsako jutro po umivanju zob. Če ga slučajno kdaj pozabim doma, ko kam grem, mi je enako, kot bi pozabila zobno ščetko. Brez njega nimam občutka čiste in sveže ustne votline. Resnično obvezna oprema zdravih in negovanih ust.

Četudi ste še tako v dvomih, priporočam, da ga preizkusite. Ne bo vam žal in ne boste mogli več brez.

PREBERITE TUDI: 5 razlogov za uporabo strgala za jezik

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj