Revlon ColorStay lipliner

Ni ravno skrivnost, da sem vedno v iskanju kakovostnih črtal za obrobo ustnic, liplinerjev po domače. Tisti, ki jih ne uporabljajo, si verjetno mislijo “pa saj je toliko izbire in odtenkov – nemogoče, da ne najdeš ustreznega pri vsakem drugem proizvajalcu!” A če nosiš natančno določene odtenke šmink in imaš izostreno oko za barve, veš, da je dobiti nekaj, na prvi pogled tako banalnega, kot je lipliner v ustreznem odtenku, pravo mukotrpno in dolgotrajno iskanje, ki ga spremlja vrsta zgrešenih nakupov.

Tako je bilo tudi pri meni in sicer kar se tiče rdečih in nude odtenkov. Prvi so mi povečini presvetli in imajo roza podton, sama pa nosim šminke s toplim, torej rumenim podtonom; drugi, torej nude, pa so ponavadi presvetli za mojo kožo in barvo ustnic. Naslednji temnejši, ki ga hočeš kupiti, pa je že preveč rjav in pretemen in posledično da videz opaznega temnejšega roba, ki je precej neestetski. In potem še (ne)obstojnost, ko se kmalu po nanosu začnejo zabrisovati.

Medtem, ko sem svoj popoln rdeč odtenek našla v Avonovem Glimmerstick črtalu za obrobo ustnic v odtenku Red Brick (ne, pri nobeni kozmetični hiši, ki so na voljo pri nas, nisem našla identičnega), pa sem se pri popolnem nude odtenku lovila in lovila in doma imam vsaj 5 zgrešenih nakupov oz. svinčnikov, ki so kolikor toliko ustrezni, niso pa popoln odtenek. Npr. ArtDeco odtenek 19, ki ga uporabljam že vsaj 15 let, je sicer krasen odtenek, a čim imam malce bolj zagorelo polt, je skorajda presvetel in preroza – kar izgine. Odtenek 18 je preveč rjavkast in presvetel.

Gosh 012 Raisin malenkost pretemen. Catice Lip Foundation 040 spet malce presvetel. VSE, samo vmesnega odtenka ne. In potem sem se kaka dva meseca nazaj malo razgledovala po Muellerju in se spomnila na dobri stari Revlon. Kozmetiko moje mladosti. In na njihov lipliner ColorStay v odtenku nude, za katerega mi je nekaj reklo, da bi moral biti ‘v piko perfect’.

Preizkusila sem ga na roko in poleg nanesla vse zgoraj omenjene liplinerje in dejansko je delovalo, da je to vmesni odtenek med vsemi – med ‘presvetlimi in preroza in pretemnimi in prerjavimi. “Ah, pa še tegale kupim”, sem si mislila in upala, da ne bo spet zgolj približek. In ja, dejansko lahko po dveh mesecih uporabe brez dvoma rečem: TO je popoln nude odtenek zame: ni presvetel; ni preroza; ni prerjav; ni pretemen. Idealen YLBB (Your Lips But Better) videz zame.

Njegova prednost je tudi v tem, da je izjemno obstojen (saj vse, ki se ličimo, poznamo slavno Revlonovo linijo ColorStay); nanos je gladek in ne ‘bremza’ in se ne zatika, ko vlečemo po koži; in ni ga potrebno šiliti.

Zatorej če ste tudi ve še v iskanju popolnega nude odtenka, priporočam, da preverite tega. Pa tudi sicer gre za izjemno kakovostne liplinerje, ki se lepo nanašajo in so, kot že ime naznanja, zelo obstojni. Zato četudi odtenek nude ni tisto, kar iščete, morda najdete svojega v kakem drugem (v tujini jih je seveda na voljo precej več kot pri nas – v tem primeru si lahko pomagate z barvnimi lestvicami in naročite preko spleta).

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: marec 2019

Pelleve pomlajevalni tretma

Nekje po 30-em ali pa po 40-em – nekateri prej, druge kasneje; odvisno od življenjskega sloga – začnemo opaziti prve znake staranja. In teh se, roko na srce, ne razveseli nobena ženska (in čedalje manj tudi moški). A dandanes imamo na  srečo na voljo skorajda nešteto metod pomlajevanja; od zelo subtilnih in neopaznih, ki le osvežijo naš videz; do intenzivnejših, po katerih so popravki precej bolj očitni.

Sama sodim med tiste, ki v prvi vrsti prisegajo na ohranjanje mladostnega videza z zdravim načinom življenja. To vključuje zdravo prehrano; postenje; dovolj spanja; redno gibanje; čim manj stresa (krhm, krhm, tule sem se sama precej zataknila) in kakovostno nego, ki zavira staranje. Več o slednjem, torej negi, si lahko preberete v mojem članku 12 nasvetov za bolj mladosten in svež videz (brez botoksa in polnil!). Večjih posegov, ki spremenijo naš videz, se ne želim posluževati, saj želim v ogledalu gledati sebe, ne neko osebo, ki mi je sicer zelo podobna, a nekako drugačna, celo čudna.

Zato sem se sama odločila za ohranjanje kar se da svežega in mladostnega videza s pomočjo neinvazivnih posegov, ki osvežujejo površino kože (kislinski pilingi, laserji, uporaba izdelkov z aktivnimi sestavinami kot so alfa-, beta- in poli-hidroksi kisline, retinoidi, peptidi ipd.) in spodbujajo nastajanje novega kolagena.

Eden izmed slednjih je tudi postopek Pelleve. Prvič sem ga preizkusila že pred kakimi 5 leti, a takrat nisem opazila nikakršnega učinka. Verjetno ravno zato ne, ker se ni imelo še kaj poznati. Sedaj sem se odločila, da ga ponovno preizkusim, v upanju, da bo kakšen rezultat.

Namreč po dolgih letih stresa, ki se je zaključil z izgorelostjo, se je to seveda to poznalo tudi na moji koži. Vedno so mi dajali precej let manj, v zadnjih letih pa sem dobila občutek, da sem vse, kar sem z zdravim načinom življenja ‘prinesla notri’, izgubila. Koža je preprosto postala nekako bolj utrujena oz. vedno sem delovala utrujeno (kar sem tudi bila – pač logična posledica stanja).

Če še ne poznate tretmaja Pelleve: to je nežna, varna in učinkovita nekirurška metoda, s katero se blago pomladi kožo vašega obraza, vratu in dekolteja (lahko pa se jo uporabi tudi na drugih delih telesa). Pelleve je terapija, pri kateri se uporablja radiofrekvenčna tehnologija, ki segreje globlje plasti kože in spodbudi fibroblaste k tvorbi novega kolagena. Rezultat je bolj napeta in gladka koža, gubice pa postanejo manj izražene.

Rezultati so vidni takoj po terapiji, poln učinek pa je dosežen 1 do 3 mesece po končanih terapijah. Za optimalne rezultate je priporočljivo izvesti 3 do 5 terapij z mesečnim zamikom, odvisno od starosti posameznika – pri mlajših osebah zadošča že en poseg. Več o tretmaju Pelleve si lahko preberete tukaj.

Tako sem se pred nekaj tedni obrnila na Estetsko kliniko Medved Višnjar in se dogovorila za tretma. Termin za tretma sem dobila kar hitro in se s pričakovanjem odpravila na kliniko. Sprejela me je Laura, ki mi je delala že postopek LipoContrast, in me pripravila na tretma: najprej mi je očistila kožo, nato nanesla gel, ki omogoča, da nastavek gladko drsi po koži, in začela s tretmajem.

Tretma je ne le povsem neboleč, temveč izjemno prijeten: s toplim nastavkom se kako uro masira kožo obraza (lahko tudi vratu in dekolteja, a sama sem delala le obraz) in gre za izjemno prijetno in sproščujočo masažo. Dejansko sem se prav sprostila in uživala in ko je bilo konec, sem si mislila “Oh, jaz bi še!”

Po koncu tretmaja je bila koža napeta in sijoča, drobne gubice pa dobesedno polikane. Enako je bilo naslednji dan, da mi je znanec celo rekel, da “izgledam sveža in spočita”. Torej potrdilo, da zadeva res deluje! Seveda je potrebnih več tretmajev – starejši kot smo oz. v slabšem stanju kot je naša koža, več tretmajev potrebujemo.

Če ste stare nad 35 ali ste zaradi stresa in preobremenjenosti; ali pa neustrezne ali nezadostne nege, videti utrujene, večji oz. invazivni ali boleči posegi pa vam niso blizu, priporočam, da preizkusite Pelleve. Učinki so opazni, tretma pa prijetno sproščujoč. Videti boste, kot da ste se vrnile s sproščujočega večtedenskega dopusta v eksotičnih krajih! Na Estetski kliniki Medved Višnjar vam bodo z veseljem svetovali najprimernejši tretma za vas.

PREBERITE TUDI: Prekinitveni post ali ‘intermittent fasting’

Knjiga Barbara de Angelis ‘Si ti pravi zame?’

V šolah in od staršev ter okolice se (na)učimo marsičesa – le odnosov in tega, kako izbrati pravega partnerja ne. Kajti če bi ga znali in če bi znali ustrezno vstopati v odnose in razreševati konflikte, potem ne bi bilo toliko razhodov, razpadlih družin in nesrečnih zvez. Na srečo obstajajo strokovnjaki, ki se ukvarjajo ravno s tem – s partnerskimi odnosi, ki nam lahko priskočijo na pomoč.

Ena izmed najboljših strokovnjakinj na to temo, ki se je največ naučila ravno iz lastnih napak, je ameriška terapevtka, predavateljica, avtorica nešteto knjižnih uspešnic ter pravi naslov za osebno rast, Barbara de Angelis. Sama sem prebrala že kar nekaj njenih knjig in moram reči, da so me vse navdušile. Kratke ali pa tudi malo daljše, vedno pa jedrnate (ni dolgovezenja, ki ga sama ne prenašam, saj mi pomeni izgubo časa) vedno povedano vse, kar moramo vedeti o temi, ki nas zanima, predvsem pa nam pojasnijo, zakaj delamo določene napake; zakaj jih ponavljamo in predvsem kako prenehati z njimi.

Barbara De Angelis vam bo razkrila vse, kar morate vedeti o skladnosti (ki je temeljni pogoj za uspeh zveze), in vam pojasnila, kako si lahko ustvarite zadovoljujočo partnersko zvezo, kakršno si zaslužite, če ste:

  • v zvezi in se sprašujete, ali bi bili lahko še srečnejši;
  • samski in se sprašujete, kako bi se v prihodnje izognili napačnemu partnerju;
  • zaljubljeni in se sprašujete, ali je vaš partner pravi za vas;
  • kako se izogniti največjim napakam v ljubezni;
  • šest najpomembnejših lastnosti, ki jih mora partner imeti kako pri partnerju opazimo usodne napake;
  • kako ustvariti spolno privlačnost, kakršno si želite;
  • razkrila formulo skladnosti, po kateri si ustvarimo uspešno zvezo.

Vsekakor knjiga, ki, če jo boste prebrali, vam bo odprla oči in boste nehali ponavljati enake napake. Namreč če ste med tistimi, h katerim vedno znova zahajajo enaki ‘pacienti’, kot se pogosto izrazimo; in nikakor ne morete ustvariti resne, globoke, predane, trajne zveze, potem je ta knjiga prava za vas.

PREBERITE TUDI: Top 5 izdelkov po izboru urednice: marec 2016

Čistilna rastlina Spatifil ali samolist

Vsi vemo, da rastline ne le polepšajo dom in ga naredijo prijetnejšega in bolj domačega za bivanje, temveč imajo tudi pozitivne učinke. Ena izmed njih je tudi spatifil, ki je naravnost neverjetna. Zakaj?

Spatifil intenzivno čisti zrak, saj iz zraka odstranjuje škodljive snovi kot so aceton, trikloretilen, benzen in formaldehid ter nevtralizira elektrosmog. Spada med rastline, ki najbolj učinkovito odstranjujejo formaldehid iz zraka. Spatifil ali samolist, kot ga tudi imenujejo, tudi vlaži suh zrak v prostorih – in kar je skoraj najpomembneje – je izjemno nezahteven in enostaven za nego in vzdrževanje. In nenazadnje: je ena lepših sobnih rastlin.

Sama imam isto rastlino že najmanj 15 let in edino, kar zahteva, je, da jo približno vsaki dve leti presadim in ločim v nove rastline. Raste in se širi namreč precej hitro in tako v letu, najkasneje dveh, iz enega cvetličnega lončka dobimo dve do celo tri rastline. Tako so ‘mladički’ po vseh prostorih v mojem stanovanju in ga ne le krasijo, temveč tudi čistijo zrak.

Sama se sicer nimam ravno za vsesplošno morilko rastlin, ampak cvetlično-vrtnarski talent pa tudi ravno nisem in ta rastlina je daleč najbolj enostavna za vzdrževanje od vseh, kar sem jih kdajkoli imela. Zahteva dobesedno ničesar, le zalivanje nekje dvakrat na teden. Pa tudi tu ni potrebna kakšna posebna pozornost – na to, da je žejna, opozori s tem, da malce povesi liste in takrat jo zalijemo in problem je rešen.

Še nikoli ni imela kakih škodljivcev, saj je skoraj povsem odporna na njih – enako velja za bolezni. Tudi gnojila je nisem še nikoli – dejansko je edino, kar zahteva, malce vode. Sama sicer nisem ravno ljubiteljica cvetočih rastlin, a cvetovi spatifila so mi všeč – nevsiljivi, beli in elegantni. Priporočam vsem, ki se nimate časa in veselja ukvarjati z rastlinami, a želite prijeten in urejen dom in kar se da čist zrak.

PREBERITE TUDI: 6 sobnih rastlin, ki jih preprosto ne morete ubiti

Krilovo olje

Sama že kakih 20 let redno uživam različne omega-3 maščobe, saj se dobro zavedam njihovega izjemnega vpliva tako na dobro delovanje možganov kot tudi ohranjanje splošnega dobrega zdravja in počutja. Omega-3 maščobe imajo poleg joda izjemen vpliv na našo inteligenco – celo tako velik, da če nosečnice ali doječe matere ne zaužijejo dovolj omega-3 ali se jih ne dodaja otrokom s prehranskimi dopolnili, to vpliva na nižjo inteligenco ter učne težave. To je potrdilo že več raziskav. (Za najmlajše so omega-3 sicer na voljo v obliki kapljic in malce večje otroke še prirejena formula za njihove potrebe).

Na voljo je več vrst omega-3 maščob: od navadnih do olja polenovke, lanenega in krilovega olja. In če ste v dilemi, kaj izbrati ali vas pestijo PMS ali pred-, med- ali po-menopavzne težave, potem bo krilovo olje idealna izbira, saj dokazano močno olajša simptome. Prednost krilovega olja je tudi v tem, da je 1. izjemno čisto, saj so ti rakci povsem na začetku prehranjevalne verige in 2. so maščobe v krilovem olju vezane na fosfolipide (pri drugih ribjih oljih so na trigliceride), zaradi česar se bolje absorbirajo. To pomeni, da je učinkovitejše, ker se bolje absorbira in ga lahko za enak učinek zaužijemo manj.

Sama krilovo olje zato vedno uživam kak teden pred menstruacijo, sicer pa posegam po olju polenovke ali navadnih omega-3. prednost krilovega olja je tudi v tem, da se bolje absorbira in je najbolj čisto, saj so rakci, iz katerega ga pridobivajo, čisto na začetku prehranjevalne verige. Več o tej izjemni obliki omega-3 maščob si lahko preberete tukaj.

PREBERITE TUDI: Vse, kar morate vedeti o omega-3 maščobah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj