Deli

… marsikatero žensko in naj bi bila celo povod za razpad zveze. Slej kot prej pride do situacije, ko se par skupaj vseli, s tem pa se pojavi tudi delitev nalog. Ljudje imamo različne navade glede čiščenja in higiene doma in prav to lahko marsikoga razburi.

PREBERITE TUDI: Čiščenje uničuje vaša pljuča – škodljivo je kot kajenje

Britanska raziskava je namreč potrdila dejstvo, da lahko posameznike pri partnerju zmoti to, da nima navade opravljati gospodinjskih del in s tem skrbeti za skupno dobro ter lepo in čisto stanovanje. Na seznamu so udeleženci imeli kar 30 različnih lastnosti, a vendarle jih je 71% označilo kot najbolj odbijajočo navado prav pomanjkanje čuta za opravljanje gospodinjskih opravil. Logično je, da je razmerje težko mirno in brez napetosti, če nekdo (običajno je to ženska) pridno čisti in pospravlja, drugi pa ne le, da tega ne počne, temveč še dodatno ustvarja nered in kaos. Prvi se ne jezi le zato, ker je stanovanje umazano, temveč tudi zato, ker čuti, da je njegovo delo premalo cenjeno in nespoštovano. Prepiri nato vodijo v razpad zveze.

Če je to prevladujoča težava v vašem odnosu, je nujna medsebojna komunikacija in iskanje kompromisa. Lepo je, če se za čistočo in urejenost doma trudita oba v razmerju enako. Pa vi? Vam boljša polovica dovolj pomaga?

PREBERITE TUDI: To si moški v resnici mislijo o čiščenju

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here