… barve sten. Konec koncev osvežena barva na steni takoj spremeni ambient katerekoli sobe v vaši hiši, hkrati pa spremeni tudi njen videz. Kadar izbirate barvo, se morate zavedati, da niso vsi odtenki enakovredni, nekatere barve je bolje uporabiti za nekatere prostore, nekatere pa je bolje kar izpustiti. Preden v roke vzamete valjček in čopič, preverite, katerih barv ne smete uporabljati v vaši spalnici.

Rdeča

Rdeča je morda vaša najljubša barva, vendar v vaši spalnici zanjo ni prostora, pravi Jeneva Aaron, ustanoviteljica The House Wire. Konec koncev barva sproži intenzivno fizično in čustveno reakcijo – in običajno ne na dober način.

“Človeški možgani imajo visceralni odziv na rdečo barvo, ker je barva krvi,” pravi Aaronova. “To povezujemo z nevarnostjo, zato požene kri po žilah in srce začne hitreje utripati. To ni takšen občutek, ki si ga želite imeti, ko poskušate ponoči zaspati.”

Vijolična

Če želite poskrbeti, da boste ponoči dobro spali, potem zagotovo ne barvajte svoje spalnice v vijolično. Raziskava Travelodge iz leta 2013 je pokazala, da je bila ta barva najmanj ugodna za počitek in da lahko celo izzove nočne more. Raziskava je pokazala, da so tisti, ki so spali v sobah z vijoličnimi stenami, v povprečju spali le 5 ur in 56 minut na noč, kar je daleč od priporočene količine spanja.

PREBERITE TUDI: Ali veste, katere barve vam najbolj pristajajo in vas polepšajo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj