… dajejo barve. Zakaj ne bi razširile svojih sobnih vrtnarskih veščin in v vaš dom dale nekaj cvetlic, ki ga bodo osvežile in mu dodale tisto živahnost. Ne boste verjeli, ampak z malo vaje, vam bodo tudi cvetoče rastline preživele.

1. Begonije

Begonije so med najljubšimi rastlinami gospodinj in ni težko razumeti zakaj. Zahtevajo malo nege in kljub temu vas nagradijo s pisanimi cvetovi. Obstaja več kot 1000 različnih vrst begonij, zagotovo boste našle tisto, ki vam ustreza.

2. Orhideje

Orhideje slovijo po tem, da jih je težko vzdrževati, vendar naj vas to ne prestraši. Skrb za orhideje je pravzaprav zelo preprosta, vaše potrpljenje pa bo nagrajeno s čudovitimi cvetovi.

3. Bromelija

Dodajte pridih tropskih krajev v vaš dom z eksotično bromelijo. Rastlina v obliki ananasa je presenetljivo prilagodljiva v zaprtih prostorih, čeprav je doma iz deževnega gozda.

4. Kalanhoja

Kalanhoja je zelo nezahtevna cvetlica, postavite jo na okensko polico, kamor najpogosteje sije sonce in pustite, da cveti. Na voljo je v različnih živih barvah, ki cvetijo ne glede na letni čas.

5. Flamingovec

Za številne sobne vrtnarje so najboljše sobne rastline tiste, ki nam jemljejo najmanj časa in truda. In to je ravno flamingovec. Odlična izbira za vsak kotiček doma, saj skozi vse leto počiva z velikimi cvetovi v obliki srca.

PREBERITE TUDI: 6 sobnih rastlin, ki jih ne morete ubiti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj