Minimalizem je trend, ki nikoli zares ne izgine, le enkrat je bolj prisoten, drugič manj. Tisti, ki ne sledijo pretirano modnim trendom, temveč imajo izgrajen lastni slog, ki minimalizem začutijo in sprejmejo kot svojega, ga praviloma nikoli več ne izpustijo.

Zaradi dogajanja zadnjih dveh let je vse enostavno ponovno postalo izjemno priljubljeno, delno tudi zahvaljujoč modnim oblikovalcem, kot so The Row, Jil Sander, Lemaire in Gabriela Hearst, ki predstavljajo sodobni minimalizem. Sodobni, osveščeni kupci želijo namreč kupiti kose, ki jim bodo služili dolga leta in v njih ne bodo že prihodnjo sezono videti smešno. Gre torej za ekonomične nakupe v ekonomskem, trajnostnem, etičnem in estetskem oz. vizualnem smislu.

V zadnjem letu je minimalističen slog z izrazitimi čistimi linijami, uporabnimi kroji in monokromatsko eleganco v naravnih barvah postal vodilni slog, ki ga čedalje pogosteje opazimo tudi na modnih pistah. Pristop, ki bi ga lahko poimenovali ‘nazaj k osnovam’, je sestavljen in čistih, sodobnih, a večnih kosov, iz katerih lahko ustvarimo neomejeno kombinacij.

Sodobni minimalizem prihaja v več oblikah, predvsem pa naravnih barvah, enobarvnih outfitih, lepo padajočih svilenih oblekah (ali materialih, ki oponašajo svilo), klasičnih suknjičih in minimalističnih topih.

Spodaj vam predstavljamo nekaj idej sodobnih minimalističnih outfitov.

1. Ohlapen, moško krojen kostim

2. Preprost, a eleganten top

3. Bela bluza in/ali srajca

4. Ravno krojene kavbojke

5. Poslovne hlače

6. Debel pulover

7. Klasična črna očala


8. Pletena obleka

9. Preprosta črna torbica


10. Ohlapen črn suknjič


11. Škornji


PREBERITE TUDI: Kako je covid situacija spremenila, kako smo oblečeni doma

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj