… prišli do rezultatov, so preučili dve največji partnerski študiji doslej. In kaj so ugotovili? Izsledki so potrdili, da imajo ljudje, ki imajo več zaželenih lastnosti, več možnosti za ‘pogajanja’ in so lahko bolj izbirčni pri izbiri partnerja. Preverili pa so tudi, kako se zaželene značilnosti partnerja spreminjajo glede na spol, starost, dohodek, izobrazbo in zadovoljstvo  s svojim videzom.

“Preverili smo, koliko sta privlačnost in dobra situiranost zaželeni in koliko obvezni lastnosti partnerja, ko ženske in moški iščejo partnerja za dolgotrajno, resno zvezo. Že dolgo vemo, da je moškim pomembnejša privlačnost in ženskam situiranost. V te raziskavi smo ugotovili, da ima spol najmočnejši vpliv na to, kar ljudje hočejo od dolgotrajnega partnerja – je bolj pomemben kot starost, dohodek, izobrazba, samozavest ali videz. Čeprav je moškim bolj pomembno, da je njihova izbranka privlačna in vitka, je obema spoloma pomembno imeti partnerja, ki je privlačen prav njim. Bogatejši moški in ljudje, ki so bolj samozavestni glede svojega videza, imajo močnejše zahteve glede privlačnosti partnerja in starejši ljudje dajo manj pomena videzu in dohodku, ko iščejo partnerja za trajno zvezo,” so povedali raziskovalci.

Kaj so še ugotovili?

Zaželeno oz. obvezno je, da:

  • partner dobro izgleda (M 92 % vs. Ž 84 %),
  • ima vitko telo (M 80 %vs. Ž 58 %),
  • ima reden dohodek (M 74 %vs. Ž 97 %),
  • zasluži ali bo zaslužil veliko denarja (M 47 %vs. Ž 69 %).

PREBERITE TUDI: Forum: Kaj moške najbolj privlači na ženskah?

Razlike

  • Razlike med spoloma pa so bile tudi kar se tiče zaslužka, in sicer naj bi partner zaslužil vsaj toliko kot oni sami (M 24 % vs. Ž 46 %) ima uspešno kariero (M 33 % vs. Ž 61 %), ne pa tudi v tem, koliko jim mora biti partner privlačen (M 40 % vs. Ž 42 %).
  • Samozavest in privlačnost: tisti, ki so bolj zadovoljni s svojim videzom, so želeli partnerje, ki prav tako dobro izgledajo in so vitki.
  • Dohodek: ljudje z višjimi dohodki so imeli večje zahteve po dobro izgledajočem partnerju – tako moški kot tudi ženske. Moški z višjimi dohodki so še posebej želeli ženske z lepimi, vitkimi telesi. Bogatejše ženske so želele moške z rednimi in visokimi dohodki.
  • Izobrazba: bolj izobraženi moški so imeli večjo željo pa partnerkah, ki so lepe in vitke; oba spola pa nista izkazala posebnega pomena rednim in visokim dohodkom.
  • Starost: starejšim je bila fizična privlačnost manj pomembna, prav tako zaslužek in kariera.

V raziskavi je sodelovalo skoraj 28000 heteroseksualnih parov v starostni skupini 18 do 75 let.

PREBERITE TUDI: 6 ženskih lastnosti, ki so moškim neustavljivo privlačne

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj