Zaradi let, genetike in hormonov se s starostjo seveda vaše telo začne spreminjati – spreminja se videz; tekstura, barva. Kje se to najprej opazi?

PREBERITE TUDI: Pomlajevalni nasveti za ženske v 40-ih

Roke

Še posebej pri ženskah so roke, oz. hrbtišče dlani prvi pokazatelj znakov staranja. Koža namreč izgubi elastičnost, kar se jasno opazi. Negi rok zato namenjajte pozornost.

Oči in ustnice

Očesne oz. smejalne gubice so tiste, ki se rade pojavijo okoli oči. Koža je tam namreč tanjša, zato se pojavijo gubice.Smejalne gubice se pojavijo tudi okoli ustnic. K temu prispeva izpostavljenost soncu in tudi nekatere navade, kot so, denimo, pitje iz steklenic in slamic.

Čelo

Različni izrazi na obrazu (recimo mrščenje) naš obraz različno gubajo in to se še najbolj pozna na čelu.

Vrat in prsi

Če imate srečo, da se vam na obrazu in rokah starost še ne pozna, pa vas bo hitro izdal vrat. Na koži na vratu in na oprsju se prav tako hitro poznajo znaki staranja.

Kolena

Koža na kolenih je tista, ki hitro postane povešena, še prej kot preostala koža na nogah. Ne pozabite redno vlažiti kože tudi na kolenih.

Komolci

Prav tako kot kolena, so tudi komolci več ali manj le koža na sklepu, brez maščob ali mišic, ki bi kožo bolj napeli.

Sivi lasje

Sivi lasje se lahko pojavijo še pred tridesetim letom.

Ne obremenjujte se s starostjo in staranjem, saj je to naraven proces. Proces staranja lahko upočasnite s pravilno prehrano, ki vsebuje dovolj antioksidantov, z zadostno količino vode ter z izogibanjem stresu.

PREBERITE TUDI: Antioksidanti: zakaj jih potrebujemo?

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj