Če ste ljubiteljice barv, potem bo letošnja pomlad kot nalašč za vas. Prinaša namreč skorajda vse temeljne barve, torej rdečo, oranžno, modro, zeleno in rumeni – in to v glavnem vse v zelo intenzivnih, živahnih odtenkih.

Da je letošnja glavna barva, smo seveda že pisali – barvni inštitut Pantone je namreč za barvo leto 2020 razglasil klasično modro. A če vam ni preveč všeč ali pa preprosto rade nosite različne barve, brez skrbi – letošnje modno leto vas ne bo pustilo na cedilu!

Poleg omenjene umirjene, klasične, avtoritativne modre, so pri Pantone napovedali še naštete barve, ki smo jih videli tudi že na modnih pistah.

Klasična modra

Ker je to barva leta, bo seveda najbolj prisotna pri vseh modnih hišah in blagovnih znamkah. Med drugimi smo jo opazili na modnih pistah oblikovalcev Gucci, Marc Jacobs in Balenciaga.

Živo rdeča

Rdeča je barva, ki izžareva dramatičnost in energijo. Zelo opazna je bila na modni reviji Valentina. Gre za res opazno in udarno barvo, ki nikakor ni za sramežljive.
Nasvet: če vam je kot oblačilo preveč, pokažite klasično damskost v obliki živo rdečih ustnic in nohtov. To je način, s katerim prav zagotovo nikakor ne morete zgrešiti!

Ognjeno oranžna

Kot da živo rdeča ni dovolj, bomo letos žarele tudi v ognjeno-oranžni. Oranžna prav tako izžareva energijo, pa tudi toplino in pozitivnost. Barvo smo opazili na modih pistah Prada, Bottega Veneta in Jacquemus, in vse kaže, da je ena temeljnih barv letošnjega leta.

PREBERITE TUDI: Barva leta 2020 je klasična modra

Gozdno zelena

Barva, ki spominja na dišeče gozdove; na tropski pragozd, torej naravo. Barva je bila zapečatena kot hit letošnje sezone, ko se je v njej po modni pisti Versace sprehodila sama Jennifer Lopez. Barva je sicer prevladovala v kolekciji Versace pomlad/poletje 2020.

Svetlo modra

Če vas pomirja nežno modro nebo, potem se bo letos našlo kaj za vas tudi med oblačili. Svetlo modra s pridihom sivkaste, kar doda umirjenost in klasičnost, odraža tradicijo. Na modni pisti jo je JW Anderson predstavil v zelo sodobni silhueti, s čimer jo je uspešno ponesel v to moderno obdobje.

Pastelno rumena

Rumena je barva, ki odraža optimizem in pozitivnost in natanko tako jo je na svoji modni reviji predstavila Victoria Beckham.

Katera barva vam je najbolj všeč in jo boste največ nosile?

PREBERITE TUDI: Take čevlje bomo nosile spomladi in poleti 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj