… lačni. A to ima velik vpliv na naše zdravje, pa ne le na odvečne kilograme. Z dostopnostjo izjemno okusne hrane, ki so ji dodani še sladkor in ojačevalci okusa, ki dokazano povzročajo odvisnost, in v kombinaciji z oglaševanjem tovrstne prehrane (ste že kdaj opazili reklamo za svež brokoli?), smo tako dobesedno bombardirani in posledice so očitne.

Posledice se kažejo v čedalje več čedalje bolj debelih ljudeh in čedalje slabšem zdravstvenem stanju. Slednje pa je potrdila tudi raziskava, v kateri so udeleženci najprej povedali, koliko so lačni, nato zaužili obrok, poln ogljikovih hidratov (OH), nato so jim izmerili količino sladkorja v krvi. Količina glukoze v krvi naraste po zaužitju OH, a bolj zdravo je, če naraste čim manj, v nasprotju se poškodujejo celice telesa.

Testi so pokazali, da se je tistim, ki so bili pred obrokom bolj lačni, glukoza manj narastla kot tistim, ki niso bili lačni. To jasno kaže, da če jemo, ko nismo lačni, si še toliko bolj škodujemo, saj se vsakič znova poškodujejo celice telesa. Zato poslušajte svoje telo in jejte le, ko ste lačni, pa tudi takrat raje izberite bolj zdravo alternativo (npr. jabolka namesto kakšne ploščice s sladkorjem).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj