…  vzamemo čas, ne le zato, ker je to v človekovi naravi, temveč zato, ker je za dobre družinske odnose potrebno garati. A nič ni težko, če to počnemo z ljubeznijo. Otroci namreč ne pokažejo vedno, da potrebujejo več pozornosti, starši pa na to prevečkrat pozabijo.
Kaj se zgodi, če načrtujemo in doživimo prijeten čas z družino?

Otrok dobi boljšo samopodobo

Otrok, ki s starši sodeluje pri aktivnostih, dobi boljšo samopodobo. Ni treba, da so družinske aktivnosti drage, komplicirane ali nekaj posebnega. Dovolj je, če greste skupaj na sprehod, igrate nogomet ali preprosto kaj ustvarjate. Pomembno je, da ste skupaj in uživate v medsebojni družbi.

Okrepijo se družinske vezi

Družine, ki svoj prosti čas veliko preživljajo skupaj, imajo močnejše čustvene vezi. Okrepi se zaupanje, povezanost, občutek varnosti in povezanosti.

Otrok ima boljše navade in lepše obnašanje

Otroci in mladostniki, ki preživijo več časa s starši, so manj dovzetni za uporniško obnašanje. Manj je namreč možnosti, da bi kot najstniki začeli z nezdravimi navadami in bolj izoblikujejo svoje vrednote in manire obnašanja.

Ustvarjanje novih spominov

Več, ko boste skupaj, več zanimiv stvari se lahko zgodi. Povsem možno je, da bo nastalo ogromno lepih spominov, norih fotografij in smešnih zgodb, ki vas bodo povezovale še celo življenje.

PREBERITE TUDI: Povej mi, iz kakšne družine prihajaš, in povem ti, kdo si

Načrtujte torej svoje aktivnosti, odpeljite otroke v park, raziskujte mesto ali naravo, in se skupaj zabavajte, ne bo vam žal. Koristilo bo otrokom in vam.

PREBERITE TUDI: Vloga družine za posameznika

Foto: Pixabay

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj