Dokazano pomaga tudi tistim, ki se spopadajo z depresijo, in sicer sprošča endorfine, ki sprožijo pozitivne občutke v telesu. Ampak to ni edino veselje, ki ga ta dejavnost lahko prinese.

1. Vaša pljuča bodo delovala bolje

Redno plavanje je lahko dober način za krepitev pljuč. V bistvu so raziskave pokazale, da je plavanje boljše od joge, ko gre za izboljšanje delovanja pljuč. To je zato, ker plavanje poveča mišično elastičnost pljuč in prsnega koša.

2. Vaši sklepi bodo močnejši

Ker plavanje podpira skoraj 90 % vaše teže, je to primerna vadba za tiste, ki imajo bolečine v sklepih, povzročene s strani artritisa. To pomeni, da vam lahko redno plavanje pomaga zmanjšati tveganje za poslabšanje in izboljša vaše gibalne sposobnosti.

3. Izboljša vašo telesno držo

Plavanje izboljšuje vašo telesno držo in posledično zaradi pravilne drže zmanjša bolečine v križu.

4. Shujšali boste

Plavanje trikrat na teden je lahko fantastičen način za izgubo odvečnih kilogramov. V 30-minutnem plavanju lahko porabite do 500 kalorij, kar je pravzaprav dvakrat več, kot če bi spali, če bi hodili …

5. Upočasnili boste staranje

Raziskave so pokazale, da plavanje upočasni staranje. To se deloma zgodi zaradi mišične moči ljudi, ki redno plavajo.

6. Vaš spanec bo boljši

Plavanje prav tako dela čudeže za vaš um in spanje. To je zato, ker je bilo ugotovljeno, da je plavanje ena ključnih vaj, ki pomaga pri nespečnosti.

PREBERITE TUDI: To je šport, ki pomlajuje in ohranja vitalnost

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj