Odkar se je valižanska princesa po poletnem premoru vrnila na kraljeve dolžnosti, je videti brezhibno kot vedno. A precej drugače, kot smo je vajeni.

A ob začetku novega obdobja njene visoke kraljeve kariere, leto dni po smrti pokojne kraljice Elizabete II, si kraljevi opazovalci ne morejo kaj, da ne bi opazili spremembe v slogu žene princa Williama.

Samo septembra se je princesa Kate pojavila v sedmih hlačnih kostimih.

Čeprav njena nagnjenost k močnemu poslovnemu oblačenju ni nič novega, je njena dosledno uglajena in očitno korporativna estetika velik odmik od njenega eklektičnega oblačenja poleti.

“Odkar je Kate postala valižanska princesa, je njena podoba vsekakor bolj poslovna, njena resnejša garderoba pa odraža težo njene pomembne vloge v Firmi,” je razložila kraljeva strokovnjakinja za slog, Miranda Holder.

Miranda dodaja, da je postopen prehod princese Kate iz elegantnega dekleta iz sosednje hiše v sartorialno modo del postopnega umeščanja njene vloge. “Dobesedno se je preimenovala v skladu s svojo novo stopnjo avtoritete kot valižanska princesa in položajem naše bodoče kraljice.”

Palača je v skladu s tem razkrila, da bodo prenehali priznavati zasluge oblikovalcev za kraljeve obleke, razen ob posebnih priložnostih, da bi tako preusmerili pogled naroda na Kateino delo. Kljub temu pa princesin modni vpliv še naprej kraljuje.

“Kate je ostala zvesta isti ‘modni formuli’ pri krojenju – izbira nevtralne barve, ki se zdijo manj lahkotne kot potiski in svetli odtenki v preteklosti,” pojasnjuje za slog, Miranda Holder.

“V skladu z dejstvom, da palača ne razkriva podrobnosti o njenem videzu, je to najverjetneje poskus odvračanja pozornosti od princesine mode in preusmerjanja naše pozornosti na njen glavni namen – njeno delo,” je dodala.

​​​​​​​

Čeprav se zdi malo verjetno, da bodo ljubitelji njenega sloga kmalu doživeli ponovitev drzne wimbledonske obleke princese Kate, to še ne pomeni, da so njeni hlačni kostimi dolgočasni. Nepozaben trenutek v kraljičinem slogu je bil, ko je na predstavitvi kampanje Shaping Us Campaign nosila rdeč hlačni kostim Alexander McQueen.

“Barva je bila zanjo popolna,” je dejala Miranda. “Od asimetričnega kroja suknjiča s poudarjenimi rameni, do širine hlač in draperije tkanine – vsak element kroja je dodal gibanje in malce dramatičnosti – bila je veličastna.” 

PREBERITE TUDI: Kate Middleton presenetila s svojo novo izbiro uradne garderobe

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj