In to potem, ko ste ga mesece, ali celo leta, redno uporabljali in vas ni nikoli pustil na cedilu. Le kaj se je zgodilo? Občutek imate, kot da ste postali imuni nanj.

Naj zveni še tako neverjetno, a to je dejansko možno oz. se prej kot slej zgodi skorajda vsakomur. Deo preprosto preneha delovati – ne preprečuje več nastajanja neprijetnega vonja tako uspešno in antiperspirant poleg tega še preneha zavirati znojenje.

PREBERITE TUDI: Kozmetometer: najboljši in najslabši antiperspiranti in deodoranti ~ ocene uporabnic

Zakaj pride do tega?

To potrjujejo tudi dermatologi in celo raziskave. Pri znojenju začne namreč nastajati neprijeten vonj kasneje, ko začnejo bakterije, ki jih imamo pod pazduho, razkrajati znoj. Deodoranti in antiperspiranti med drugim zmanjšujejo količino teh bakterij in ko dlje časa uporabljamo isti izdelek, se spremeni razmerje različnih bakterij ali pa te razvijejo odpornost.

Kako rešiti težavo?

Problem lahko rešimo na dva načina.

  1. je ta, da neprestano menjamo deodorante in antiperspirante, torej imamo v uporabi vsaj 3 hkrati.
  2. je ta, da ko ugotovimo, da nam je deodorant ali antiperpsirant prenehal delovati, ga takrat nadomestimo z novim (starega ni potrebno zavreči – po nekaj tednih uporabe drugega bo ponovno učinkoval).
Redno menjavanje deodorantov in/ali antiperspirantov preprčuje, da bi se naše telo na njih navadilo in tako prišlo do neučinkovitosti.

PREBERITE TUDI: Antiperspiranti dokazano škodljivi in rakotvorni

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj