… manekenka za Guess, nosila je tesne ogrlice okoli vratu; obleke, ki so sicer spominjale na razvlečene spalne srajce, so bile na njej videti zadnji modni hit; in imela je najbolj srčkano 'kr neki' kratko pričesko vseh časov. Posnemanje slavne zvezdnice, ki je že v otroških letih preizkusila večino drog, a se je na srečo uspela izvleči, je bil vsesplošno sprejemljiv hobi. In to je bil hkrati tudi čas, ko so si ženske začele na veliko puliti obrvi – do meje, ko je ostal tanek, komaj viden polkrog.

Tanka okrogla loka ljubke Drew sta dandanes legenda. Kdaj in zakaj ju je začela tako vneto tanjšati on zaokrožati, ni popolnoma jasno, a dejstvo je, da ji je sledilo ogromno žensk, še zlasti ko je leta 1995 v kinematografe prišel film Nora ljubezen, v katerem je zaigrala s prav tako ljubkim Chrisom O'Donnellom. V tem filmu so njene obrvi dosegle novo stopnjo tankosti, ko jih je bilo skorajda moč videti le s povečevalnim steklom. Cilje je bil očitno videz večno presenečene Betty Boop.

Izmed vseh trendov devetdesetih je ta praktično edini, ki se nikoli ni vrnil in upajmo, da se tudi ne bo. Že tako obstaja cela generacija žensk s prekomerno populjenimi obrvmi, ki skuša nepremišljenost mladih let popraviti s svinčniki in senčili za obrvi, ter vzpodbuditi ponovno rast z ricinusovim oljem in raznimi serumi za rast.

1 komentar

  1. Kljub temu, da take obrvi niso več v modi, jih še vedno občasno srečujem. Verjetno na račun tistih časov in preveč puljenja, ne zrastejo več v bolj široko obliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj