Mnogo ljudi misli, da skrivnost lepe, napete in mladostne kože tiči v dragem serumu za kožo ali prestižni kremi, ki bo čudežno izbrisala vse gubice, ampak resnica je povsem nekje drugje. Je že res, da je nega kože pomembna, a še bolj pomembno je, s čim kožo nahranimo od znotraj.

PREBERITE TUDI: Zakaj so omega maščobe tako pomembne za zdravje?

Dermatologi se strinjajo, da je za to potrebna bogata, hranilna in raznolika prehrana ter zadostna količina vode. Žal imamo dandanes hrano povečini osiromašeno, zato je koristno, če si pomagamo s prehranskimi dopolnili. Dnevno moramo imeti namreč zadosten vnos vitaminov in mineralov, le tako lahko naše telo, in s tem tudi koža, optimalno deluje. Omega-3 maščobne kisline so tiste, ki koži povrnejo sijaj ter mladosten in napet videz, in ki jih kot dopolnilo priporočajo celo strokovnjaki.

Ribje olje vsebuje dve pomembni omega-3 maščobni kislini: eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA). Ko delujeta skupaj, ojačata celične membrane in s tem izboljšata stanje kože. DHA izboljša delovanje možganov, EPA pa pomaga koži s tem, da uravnava proizvodnjo olja, saj s tem izboljša hidratacijo kože in prepreči akne ter zavira procese staranja in s tem gube. EPA je antioksidant in deluje tudi proti vnetno, zato ima tudi ključno vlogo pri zaščiti kože pred škodljivimi UV žarki, lajša pa tudi sončne opekline in jih pomaga odpraviti.

PREVERITE: Super močne Omega-3 1200 mg, 60 mehkih kapsul

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj