Poletje je tukaj in z njimi dopusti. Na veliko načinov lahko na dopustu ogrozimo svoje zdravje, česar pa si niti slučajno ne želimo. Potovanje, pa četudi ne daleč, spremeni naš ritem, moti spanec in nas izpostavi mnogim bakterijam. Na dopustu ali potovanjih nam včasih ne uspe jesti zdravo, zato moramo biti še bolj previdni. Katero je torej prehransko dopolnilo, ki ga vzemite s seboj na dopust?

PREBERITE TUDI: Kaj storiti, da otroci med počitnicami ne bodo le pred ekrani?

Magnezij, mineral, ki je izjemnega pomena za pravilno delovanje mnogih procesov v telesu. Njegovo pomanjkanje ima slabe posledice za telo. V vročini izgubljamo več mineralov v telesu, kot običajno, zato je treba zadostno količino nujno zagotoviti. Povečan vnos magnezija v obliki prehranskih dopolnil je torej izjemno priporočljiv. Alkohol, kofein in predelana hrana še bolj izpraznijo nivo magnezija v vašem telesu. Pomanjkanje magnezija povzroči anskioznost, nespečnost, bolečine, krče in neravnovesje sladkorja v krvi. Magnezij pripomore k lajšanju bolečin in spodbuja redno prebavo.

Priporočljivo je torej, da na počitnice s seboj vzamete magnezij, saj vam lahko pomaga pri določenih težavah in poskrbi za boljše počutje.

PREBERITE TUDI: 5 znakov, da vam primanjkuje magnezija

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj