… in okoli 15 cm na leto. Kako hitro rastejo, je odvisno od večih dejavnikov kot so starost, zdravje, genetika in prehrana. Na starost in genetiko sicer nimamo vpliva, lahko pa veliko naredimo s primerno prehrano in skrbjo za zdravje.

1. Jajca

Jajca so odličen vir beljakovin in biotina, dveh hranilnih snovi, ki spodbujata rast las. Uživanje primernih beljakovin je pomembno za rast predvsem zato, ker so lasni mešički sestavljeni večinoma iz beljakovin. Raziskave so pokazale, da pomanjkanje le teh v prehrani spodbuja izpadanje las.

2. Jagodičevje

Jagodičevje je polno vitaminov in antioksidantov, ki lasne mešičke varujejo pred prostimi radikali.

3. Špinača

Špinača je zelenjava polna koristnih hranil kot so železo, vitamina A in C, ki spodbujata rast las.

4. Avokado

Avokado je izjemno pridobil na priljubljenost, saj je eno izmed najbolj zdravih živil. Poleg vseh vitaminov vsebuje tudi zdrave maščobe in vitamin E, ki znatno pripomore k hitrejši rasti las.

5. Oreščki

Oreščki so okusni, priročni in vsebujejo različna hranila, ki lahko spodbujajo rast las. 28 g mandljev zagotavlja impresivnih 37 % vaših dnevnih potreb po vitaminu E. Poleg tega nudijo tudi veliko vitaminov skupine B, cinka in zdravih maščobnih kislin. Pomanjkanje katerega koli od teh hranil je povezano z izgubo las.

PREBERITE TUDI: Mogoče je pa to vitamin, ki manjka vašim lasem (in telesu)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj