… predstavljajo velik stres tako ljudem kot tudi živalim. A v italijanskem mestu Collecchio v provinci Parma so se odločili, da bodo letos ukrepali in zaščitili živali.

Tako so se iz spoštovanja do živali odločili uporabiti tihe ognjemete za praznovanje novega leta. Eksplozije in ropot, ki ga povzročajo klasični ognjemeti, predstavljajo ljudem velik stres – živalim, ki ne vedo, kaj se dogaja, pa še večji. Poleg tega imajo živali tudi boljši sluh kot ljudje in je to za njih še dodatna obremenitev.

Tako jim lahko tovrstne eksplozije in poki povzročijo srčne težave, slabost, bruhanje, tresenje od strahu, in omotičnost – seveda vse to v spremljavi groznega strahu. Zunanje živali skušajo hrupu panično pobegniti in marsikatera tako konča pod kolesi avtomobilov. Spet druge, ki ne morejo pravočasno pobegniti, utrpijo hude poškodbe.

Zato so se prebivalci mesteca Collecchio odločili, da bodo nekaj ukrenili glede tega in lokalna oblast je predstavila novo uredbo, ki določa, da lahko uporabijo le tihe ognjemete ter tako izkažejo spoštovanje do živali. Tako bodo živalim prihranili stres in poškodbe.
Tihe ognjemete proizvaja podjetje Setti Fireworks in ti ustvarjajo prave ognjemetne umetnine brez pokanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj