Zobe imamo za celo življenje, zato je ustrezna skrb za njih izjemnega pomena, če hočemo ohraniti kar se da zdrave. Danes je na voljo cela vrsta izdelkov za nego in čiščenje in tokrat smo testirali najverjetneje najboljšega na tržišču – Philips Sonicare FlexCare.

Ščetka Sonicare FlexCare je najnovejša izvedba ščetk Sonicare in je v primerjavi s svojo predhodnico Elite še lažja, manjša in vitkejša ter zato prijetnejša za uporabo, olajšano pa je tudi dostopanje do težje dostopnih predelov v ustih. Ročaj je namreč ožji, kar neverjetno olajša uporabo, poleg tega pa je tudi lažja in tako omogoča še enostavnejše rokovanje. Električna zobna ščetka Sonicare FlexCare odstrani več oblog kot ročna zobna ščetka in celo več kot njena predhodnica Sonicare Elite.

Test zobne ščetke Sonicare FlexCare Test zobne ščetke Sonicare FlexCare
Glava novih nastavkov ProResult je širša Nastavki ProResult so na voljo v
dveh velikostih

Na voljo sta tudi dve velikosti glav ščetk. Tako je novost nastavek ProResult, ki se prilagaja obliki zob in je za 10 % širši od klasičnih nastavkov, zato širše zaobjame površino zob in tako zagotovi še temeljitejše čiščenje. Na voljo je v dveh velikostih (standard in mini), pri čemer je slednji namenjen težje dostopnim področjem, prvi pa klasičnemu temeljitemu čiščenju.

Manjše glave ščetk omogočajo lažji dostop do težje dostopnih mest v ustih in s tem še boljšo ustno higieno. Novi nastavki ProResult so tudi cenejši, menjati pa jih je potrebno približno na tri mesece, medtem ko se jih je pri starejših modelih menjalo na šest mesecev. Tako je s pogostejšim menjavanjem še dodatno poskrbljeno za higieno in preprečevanje razmnoževanja bakterij.

Program čiščenja zob je s funkcijo Quadpace “razdeljen” razdeljen na štiri dele – ko očistimo četrtino zob, ščetka zapiska in lahko se premaknemo na naslednjo četrtino. Ščetkanje pa je prilagojeno tudi tako, da se jakost prilagaja od začetka uporabe dalje – na začetku je bolj blaga in se prvih 14 ščetkanj postopoma stopnjuje, da olajša navajanje na nov način ščetkanja zob. Po želji se lahko to funkcijo tudi izključi.

Pomembna izboljšava, ki bo zelo prav prišla predvsem tistim, ki imajo najbolj občutljive zobe in dlesni, sta dva dodatna načina čiščenja (poleg klasičnega Clean). Program Sensitive je namenjen vsem, ki imajo občutljive zobe in dlesni ali takšne predele, saj čiščenje izvede še nežnejše in previdnejše. Za krepitev dlesni pa je na voljo program Massage, ki masira dlesni in jih tako postopoma čvrsti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj