Clarins

Delicious Self Tanning Cream je zadnji Clarinsov izdelek iz njihove linije samoporjavitvenih proizvodov. Mamljivo ime obljublja tudi mamljivo vsebino – in ta ni razočarala.

clarins_delicious_self_tanning_cream 

125 ml vsebine se nahaja v lončku bronze barve s pokrovom na navoj, priložena pa je prozorna lopatica za zajemanje vsebine, da le-ta ne bi šla za nohte. Omenjeni lonček pa je tudi edini minus, ki smo ga uspeli najti pri tem izjemnem samoporjavitvenem izdelku.

Sama tekstura je “delicious” (ja, čisto zares) kremni gel karamelne barve brez shimmra, ki je naravnost sanjski za nanašanje. Svileno-gladko drsi po koži, ki je po nanosu za odtenek temnejša in zlato zagorelega videza, hkrati pa lepo navlažena in nahranjena ter posledično kar sijoča. Po nanosu se kar nismo mogli nagledati čudovitega naravnega tena, ki ni bil preveč intenziven ali nenaravne barve, temveč preprosto čudovit in popolnoma naravnega videza.

Sam ten se razvije po nekaj urah – kremo smo nanesli zgodaj popoldan in jo zvečer odstranili in rezultat je bila čudovita, rahlo zagorela koža brez kakršnihkoli neenakomernosti. Kljub temu, da je bila testirana na suhi koži in kljub dejstvu, da je bilo za samoporjavitvene kreme nekoč značilno izsuševanje kože, tu ni bilo niti sledu o kakšni izsušenosti. Koža je bila taka, kot bi bila naravno malo temnejša in popolnoma nič izsušena, lisasta ali neenakomernega videza. Tudi neprijetnega vonja praktično skorajda ni – ob nanosu sploh ne, kasneje pa ga je komaj moč zaznati.

Tudi izpiranje ni povzročilo madežev, saj je ten ob vsakodnevnem tuširanju (pilingiranje smo za to obdobje raje izpustili, da ne bi prehitro odstranili čudovitega tena, dobljenega s samoporjavitvenimi izdelki) le počasi in postopoma, predvsem pa enakomerno bledel.

Ponovno vse pohvale izjemnemu izdelku, katerega edina minus točka je nepriročna embalaža. Kot že rečeno, je kremni gel v lončku, vendar je dovolj viskozen, da bi bil lahko v tubi, s čimer bi bilo nanašanje izdelka lažje in bolj higienično, sestavine pa bolj stabilne, saj vsebuje tudi nekaj antioksidantov. Priložena lopatica sicer prepreči, da bi šel izdelek za nohte in se vžrl v obnohtno kožico, vendar to ne spremeni dejstva, da bi bila embalaža v obliki tube ali na pumpico veliko bolj priročna.

Tekstura zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Barva/ten zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Vonj zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Lancaster

Lancaster Self Tanning Tinted Shimmering Bronze Creamy Gel Legs naj bi bil sicer namenjen nogam, vendar ne najdemo niti enega razloga, da ga ne bi uporabljali po celem telesu in celo po obrazu. Nahaja se v plastični bronze oranžni svetleči tubi, ki stoji na zamašku, tako da je vsebina vedno takoj pripravljena za iztiskanje – ni treba tresti ali čakati, da bi prilezla do odprtine. Tekstura je med kremo in losjonom za telo, zlato bronz barve in z veliko shimmra. In ravno shimmer je tisti ključni dejavnik, da je ta izdelek idealna izbira, kadar gremo po nanosu samoporjavitvene kreme ven in ne “v pižamo in spat”.

lancaster_shimmering_bronze_creamy_gel_legs2 

Kljub temu, da je masa videti zelo shimmrasta, je na koži še kar subtilna in zato primerna tako za dnevne kot tudi večerne priložnosti, če želite svoji koži podariti zlato zagorel zdrav sijaj. Se lepo, enakomerno nanaša in po dveh nanosih dobi koža lep, zagorel videz. Vonj ima že ob nanosu močnejši od ostalih testiranih samoporjavitvenih izdelkov, tudi kasneje nastane malo močnejši vonj, ki pa je še vedno manj intenziven kot vonji, kakršnih smo bili vajeni pred leti.

Sicer gre za dober self-tanner, ki pa je kljub vsemu brez presežkov ali odstopanj, razen če ste ljubitelj znamke Lancaster ali vam iz kateregakoli razloga zelo ustreza.

Tekstura zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Barva/ten zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Vonj zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Zaključimo lahko z ugotovitvijo, da je v zadnjih nekaj letih prišlo do neverjetnih sprememb na področju samoporjavitvenih izdelkov. Ti niso več težko mazljivi, smrdljivi in ne dajejo neenakomernega ali oranžnega videza, ne ležijo kot težka plast na koži in ne izsušujejo kože – vse to je preteklost. Samoporjavitvene kreme (self-tannerji) nove generacije se nanašajo kot poezija, ustvarijo popolnoma naraven, zlato zagorel videz kože brez lis in madežev in so skoraj brez neprijetnega vonja. Zato nikar ne izpostavljajte svoje kože nevarnostim, ki jih pri naša UV sevanje, temveč posezite po katerem izmed mnogih samoporjavitvenih izdelkov, ki so danes na voljo v vseh možnih oblikah (geli, kreme, kremni geli, spreji …). Vaša koža vam bo hvaležna.­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj