Kaj vam skriva vaša podzavest?

Če si priznamo ali ne – stvari, ki nas strašijo, igrajo veliko vlogo v naših življenjih. V zgodovini je bil strah osnovno čutilo, ki nam je pomagalo preživeti: strahovi pred ognjem, nevarnimi živalmi, višino … niso rezultat naših slabosti ali slabe značajske lastnosti, temveč so povsem normalni odzivi, ki so nam pomagali se izogniti se nevarnim situacijam, ali se iz njih rešiti. Če jih nismo poslušali, smo bili ob življenje.

Ne glede na to, ali so naši strahovi notranji ali pred zunanjimi dejavniki – da si jih priznamo, ovrednotimo in se spopademo z njimi nam pomaga živeti bolj polno in srečnejše življenje. Gre le za to, da ugotovimo, česa se bojimo, da se lahko s strahom soočimo.

Da bi ugotovili, kateri strah vas preganja na nezavedni ravni, rešite ta preprost osebnostni test.

Poglejte sliko. Kaj ste najprej opazili?

1. Nož

Če ste najprej zagledali nož, morda mislite, da je vaš največji strah povezan z nasiljem. A to ne drži – vaš največji strah predstavlja kakšna huda bolezen. Lahko da vas je strah, da bi vi sami smrtno zboleli, ali nekdo, ki vam je blizu ali da bo prišlo do kake bolezni, ki bo povsem spremenila svet in življenje kot ga poznamo.

Medtem, ko je seveda prav, da kar najbolje skrbite za svoje zdravje, pa vam zaskrbljenost v zvezi s tem lahko škoduje, saj vas lahko povsem okupira in vam s stresom, ki vam ga to povzroča, dejansko povzroči kako bolezen. Naredite vse, kar je v vaši moči, da kar najbolje (po)skrbite za svoje zdravje, hkrati pa se zavedajte, da vsega ne morete imeti pod kontrolo in skušajte take reči spustiti.

2. Gosenica

Če ste najprej zagledali gosenico, to pomeni, da imate velik in globok strah pred duhovi in na sploh vsem neznanim in nadnaravnim. To seveda ni strah, ki ga javno razglašate – morda se ga niti ne zavedate – a predstavlja velik del vsega, kar ste.

Morda vas spremlja že od nekdaj, ali pa se je pojavil kasneje, a je zelo močan. Morda imate celo logične razlage in utemeljitve, zakaj tako čutite. Povsem naravno je, da imamo strahove, ki se jih ne zavedamo in duhovi predstavljajo smrt – ta pa neznanko. Sprostite se v zavedanju, da ima ta strah zelo veliko ljudi.

PREBERITE TUDI: Test osebnosti: kaj na sliki zagledate najprej?

3. Metulj

Če ste najprej zagledali metulja, je vaš največji strah pred zavrnitvijo in izdajstvom. Verjetno ste izjemno dobri pri skrivanju tega strahu, a dejstvo je, da je zelo prisoten in zelo vpliva na vaše vsakdanje življenje. Koliko priložnosti ste že izpustili, ker se niste upali tvegati zavrnitve in neuspeha?

Svojega partnerja in družino imate sicer zelo radi, a ste neprestano na preži, kdaj bo kdo izdal vaše zaupanje in vas razočaral. Zaupati ljudem ni enostavno, a je nujno potrebno, da se ustvari intima. Če želite imeti globoke, povezane odnose z ljudmi, ki bodo trajni, boste morali tvegati na vseh področjih življenja. Nenazadnje je vsak neuspeh šola za naprej – šola za uspeh.

4. Jabolko

Če ste najprej zagledali jabolko, je vaš največji strah smrt oz. strah pred smrtjo. Strah pred smrtjo je težko racionalizirati, ker smrt je neznana in strašljiva. A če boste življenje podrejali temu strahu, se vam bo zgodilo to, da boste zamudili vse radosti življenja.

Najboljši način za soočanje s tem strahom je, da se zavedate, da je smrt naravni del življenja, ki čaka povsem vsa živa bitja na tem svetu. Ne veste, kdaj pride, zato je največ, kar lahko naredite to, da uživate v življenju tukaj in zdaj.

PREBERITE TUDI: Ta japonski test osebnosti vam bo vzel sapo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj