*  Opomba uredništva: sestavine izdelkov Sophyto so bile naknadno spremenjene (klik), zato test ni več aktualen.

Naravna kozmetika Sophyto po opisu proizvajalca predstavlja novost na področju profesionalne naravne kozmetike, saj združuje najnovejša znanstvena dognanja na področju dermatologije in edinstveno učinkovitost organskih fitoterapevtskih preparatov. Vsi Sophyto preparati imajo uravnovešeno pH vrednost (4,6 do 5,0) s čimer pomagajo pri vzdrževanju naravnega zaščitnega sloja. Kar pa poleg tega kozmetiko Sophyto najbolj razlikuje od večine ostalih t. i. naravnih kozmetik, pa je dejstvo, da ne vsebuje popolnoma nobenih eteričnih olj in ostalih potencialno dražečih sestavin, ki so v večjih ali manjših količinah značilni za praktično skoraj vse popolnoma naravne izdelke. Poleg tega vsi izdelki temeljijo na aloe veri in ne vodi.

Ker je kozmetika Sophyto relativna novost na našem tržišču, cene pa morda malce višje, kot smo vajeni pri določenih znamkah naravne kozmetike, smo za vas testirali nekaj ključnih izdelkov za nego obraza.

Kakšni so bili rezultati testa, pa si preberite v nadaljevanju.

\"Sophyto
Prvi izdelek, ki smo ga testirali in ki je pravzaprav nekakšen uvod za nadaljnjo nego, je nežna čistilna pena Sophyto Deep Pore Foaming Cleanser. Pena temelji na aloe veri in ne vodi, kot smo sicer vajeni pri tovrstnih izdelkih, poleg tega pa vsebuje še ekstrakt jabolka, ekstrakt listov oljke, vitamin C in nekatere druge rastlinske izvlečke ter seveda najbolj nežne čistilne sestavine, kakršne sicer najdemo v izdelkih za čiščenje nežne in občutljive otroške kože. Od pen, kakršnih smo sicer vajeni, se razlikuje tudi po tem, da je veliko bolj rahle teksture in se na obrazu kar porazgubi, zato nimamo občutka, da se naš obraz \’utaplja\’ v peni ali da bo po uporabi kožo zategovalo. Za jutranje čiščenje zadostuje oz. je potreben – odvisno od tega, na kolikšne količine ste bili sicer navajeni – en potisk na pumpico, če so na obrazu ostanki ličil ali je obraz precej masten in poln nečistoč, ki so se nabrale tekom celega dneva, pa bosta potrebna dva potiska.

Kot izdelek obljublja, kožo dejansko očisti temeljito, a hkrati neverjetno nežno, tako, da se včasih vprašamo, kako je sploh možno združiti tako nežnost in hkrati učinkovitost v enem samem izdelku. Kože niti malo ne izsuši ali kakorkoli razdraži in je po uporabi nežna, mehka, gladka in čista. V navodilih za uporabo pene je sicer navedeno, da naj se je ne bi uporabljalo na področju okoli oči, vendar zaradi izjemne nežnosti in kakovosti formule ne vidimo nobenega razloga za to \’prepoved\’. Zato smo peno redno uporabljali popolnoma na celem obrazu, vključno s predelom okoli oči in seveda ni bilo opaziti nobenih negativnih stranskih učinkov, niti pri dolgotrajni uporabi dvakrat dnevno. Kar je seveda v skladu s pričakovanji, saj je izdelek zares izjemno nežen.

Kot tudi vsi ostali izdelki Sophyto tudi ta ne vsebuje eteričnih olj ali drugih dišav. Sicer naj bi imel po opisu proizvajalca nežen vonj po jabolkih, česar pa kljub mnogokratni uporabi nismo uspeli zaznati – ima le nežen, nevtralen naraven vonj, ki je pravi balzam za kožo, saj je ne utruja z odvečnimi dišavnimi komponentami.

V navodilih za uporabo sicer priporočajo, da se izdelek odstrani z vatno blazinico, prepojeno s Sophyto tonikom, vendar smo peno uporabljali tako, da smo jo po nanosu na suho kožo obraza sprali z vodo, kar se je obneslo fantastično.

Skratka, gre za najnežnejše čistilo za obraz, kar smo jih doslej testirali in ga toplo priporočamo popolnoma vsem tipom kože; tako mastni in nečisti, ki jo bo pena Deep Pore Foaming Cleanser nežno a temeljito očistila in ne dodatno razdražila ali pretirano razmastila, kot tudi suhi in občutljivi, ki je ne bo izsušila ali razdražila. Vse pohvale za izjemen izdelek, ki ga lahko prav zares priporočimo popolnoma vsem tipom kože in vsem starostnim skupinam.

\"Sophyto

Sophyto Tone & Balance je tonik, namenjen negi vseh tipov kože. In ker ne vsebuje izsušujočega in dražečega alkohola niti dražečih eteričnih olj in hranljivih ali komedogenih sestavin, lahko to trditev le potrdimo.

Tonik je prozorno rumeno-rjavkaste barve in vsebuje 99 % organsko pridelanih sestavin, uporabljalo pa naj bi se ga zjutraj in zvečer po čiščenju oz. za odstranjevanje čistilne pene, svilnatega encimskega pilinga ipd. Ima zelo nežen, nevtralen zeliščni vonj brez kakršnihkoli dišavnih komponent, na kožo pa deluje prav sproščujoče in blagodejno ter jo čudovito osveži.

Vsebuje ekstrakte artičok, koprive, šiitake gob, regrata, črnega bezga in še mnoge druge antioksidantne, vitaminske in pomirjajoče izvlečke in sestavine. Edini ekstrakt, ki bi morda lahko dražil kožo – vendar ga je v izdelku odločno premalo za tovrstni učinek – je ekstrakt poprove mete, ki pa se ga v izdelku nikakor ne čuti, niti se ga ni čutilo ko je bil nanešen na zelo razdraženo in pordelo kožo.

Tonik Tone & Balance kožo torej čudovito osveži in napne, odstrani morebitne ostanke nečistoč in čistilnih sredstev ter jo z visoko vsebnostjo koži koristnih, pomlajujočih in zaščitnih sestavin odlično pripravi na nadaljnjo nego. Zaradi njegove lahkosti je tudi poraba zelo majhna, zato je malce višja cena – sploh ob upoštevanju kakovostnih sestavin – nadvse primerna.

4 KOMENTARJI

  1. Tanja nam delaš skomine. Mega Omegas imam že nekaj časa na WL, ta pa se je sedaj še za dva izdelka povečal. Grem kmalu v nabavo.
    Super članek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj