\"Sophyto

Sophyto Polyphenol Skin Drops ali polifenolne kapljice so antioksidantni serum, ki je prava zvezda med že tako izjemnimi izdelki Sophyto. Aloe vera, ekstrakti jabolka, zelenega čaja, belega čaja, grozdnih pešk, oljčnih listov, vitamin C … vsi ti izjemni antioksidanti v visoki vsebnosti bodo razvajali, negovali in ščitili vašo kožo pred poškodbami prostih radikalov, ki smo jim izpostavljeni vsak dan.
Morda vas utegne \’prestrašiti\’ ali odbiti alkohol na tretjem mestu seznama sestavin, vendar vam zagotavljamo, da se ga niti malo ne vonja niti ne čuti na koži. Pravzaprav smo imeli priložnost preizkusiti že mnogo izdelkov, ki so imeli alkohol naveden kasneje, pa se je veliko bolj čutil in vonjal ob nanosu.

Dejstvo, da vsebnost alkohola v izdelku ni omembe vredna, je potrdil tudi test na močno pordeli in razdraženi koži, test na koži, poškodovani zaradi

malce preveč intenzivnega iztiskanja por ter test na koži, na kateri se je pojavil čuden, neznan izpuščaj oz. lišaj/ekcem. V prvih dveh primerih, ko smo ob nanosu dejansko pričakovali vsaj malo skelenja ali neprijetnega zategovanja, so polifenolne kapljice v trenutku nanosa na kožo dale izjemen, prav neverjeten občutek ugodja. Ta občutek pomirjanja in ugodja nas je še posebej presenetil, ko smo serum nanesli na kožo, poškodovano od iztiskanja nečistoč (na koži so bile manjše oddrgnine, ranice). Peklo ni niti malo, kar nas je skorajda šokiralo (seveda v pozitivnem smislu), saj če alkohol kdaj peče, peče ob nanosu na poškodovano kožo.

Po nanosu Polyphenol Skin Drops na našteta stanja kože je ta serum kožo vsakič znova pomiril, dal čudovit občutek ugodja in relaksacije. Kar pa nas je še posebej presenetilo, je dejstvo, da je lišaj, ki se nam je pojavil, izginil po dveh ali treh dneh uporabe polifenolnih kapljic v kombinaciji s kremo Mega Omegas in ob nežnem čiščenju s peno Deep Pore Foaming Cleanser, kar je hitreje kot po uporabi farmacevtskih pripravkov proti ekcemom.

Kapljice so sicer prozorne rjave barve in zelo tekoče, zato bodite previdni pri potiskanju na pumpico, da jih ne odnese kam, kamor ni treba namesto na vaš obraz. Sami smo jih uporabljali tako, da smo pumpico usmerili v lice in tako nanesli direktno na obraz ter takoj razmazali.
Imajo tudi malce specifičen vonj po rastlinskih izvlečkih, ki seveda ni prekrit z eteričnimi olji ali njihovimi komponentami – ali vam bo všeč ali ne, je seveda odvisno izključno od okusa posameznika, vendar naj opomnimo na dvoje: gre za (nadvse kakovosten) negovalni izdelek in ne dišavo in sestavine in učinek na koži so izjemni!
\"Sophyto

Sophyto Mega Omegas. Ko smo že mislili, da določen izdelek hišne znamke, ki je bil nekakšno zdravilo za vse kožne tegobe, ne bo dobil naslednika, je prišla krema Mega Omegas. Ki ni le nadomestek, temveč še boljši izdelek, še zlasti za normalno, mešano in mastno kožo.

Proizvajalec kremo Mega Omegas priporoča vsem tipom kože, še zlasti občutljivi, suhi, izsušeni oz. dehidrirani in zreli koži, primeren pa naj bi bil tudi za nego kože po laserskih in ostalih dermatoloških posegih. In vse lahko le potrdimo, le za suho in zelo suho kožo izdelek samostojno najbrž ne bo dovolj hranljiv, kar pa se hitro in brez težav reši tako, da dodamo kapljico organskega olivnega ali kakšnega drugega antioksidantnega olja.

Krema med ostalim vsebuje rastlinska olja in maščobe (jojoba, sončnično, svetlinovo, antioksidantno olje iz granatnega jabolka in listov malin, karite maslo), ekstrakt korenja in vitamin E. Bogata s polinenasičenimi maščobnimi kislinami, omega-3, -6 in -9 maščobnimi kislinami ter linolno in gama linolensko kislino ima izjemno zaščitno, antioksidantno in protivnetno delovanje ter spodbuja nastajanje zdravih kožnih celic, ohranja in popravlja zaščitni plašč kože ter na sploh skrbi za zdravo, sijočo in mladostno kožo.

Krema se je izjemno obnesla v vseh pogojih, na vseh tipih kože in pri vseh stanjih kože; ko je bila koža pozimi zaradi centralnega ogrevanja in mraza zunaj bolj izsušena (v tem primeru samostojno ni zadostovala, zato smo jo kombinirali s kapljico organskega olivnega olja ali polifenolnimi kapljicami), ko je bila koža razdražena in poškodovana zaradi iztiskanja nečistoč in uporabe visokih odstotkov alfa in beta hidroksi kislin, ko se je pojavil ekcem in ko je bila koža vsa utrujena in postarana zaradi pretiranega stresa. V vseh naštetih primerih je v kombinaciji s polifenolnimi kapljicami, olivnim oljem ali pa samostojno kožo čudovito nahranila, navlažila, pomirila, pomladila in osvežila. Učinek je bil opazen skorajda takoj po nanosu, v obdobju stresa in lišajev na koži pa v roku dveh do treh dni.

Kljub temu, da vsebuje kar nekaj maščob, krema ni mastna ali težka in je naravnost čudovito mazljiva. Zagotovo bo ustrezala vsem tipom kože, saj se zaradi izjemne mazljivosti lahko regulira količino nanosa, kajti tudi ob nanosu zelo majhne količine na normalno do mešano kožo se bo brezhibno razmazala brez nategovanja in vlečenja kože. Preveč hranljiva bo verjetno le zelo mastnim kožam, ki ne potrebujejo drugega kot tonik ali lahek vlažilni serum – če je to vaš tip kože, vam priporočamo nego s tonikom Sophyto in polifenolne kapljice.
Zaradi zelo dobre razmazljivosti se kreme porabi zelo malo, če k temu dodamo še izjemne sestavine, ki skrbijo za ohranjanje zdrave kože ali popravljanje stanja poškodovane, razdražene kože, pa lahko vsekakor rečemo, da gre a izjemen izdelek, ki je še kako vreden vsakega centa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj