Telekom Slovenije je odjemalce električne energije obvestil, da bo zaradi izstopa s trga električne energije z dnem 1. 1. 2022 prenehal z dobavo električne energije.

Odjemalci, ki ne bodo pravočasno izbrali novega dobavitelja, bodo skladno z določili Zakona o oskrbi z električno energijo z dnem 1. 1. 2022 samodejno prešli na zasilno oskrbo. Nihče torej v nobenem primeru ne bo ostal brez električne energije, a ker je cena električne energije za zasilno oskrbo precej višja od cen električne energije na trgu, na ZPS potrošnikom svetujejo, da čim prej izberejo novega dobavitelja. Postopek zamenjave dobavitelja namreč lahko traja do 21 dni od dneva, ko je distribucijski operater (SODO d.o.o.) prejel zahtevo za menjavo dobavitelja.

ZPS nasvet

  1. Pri izbiri novega dobavitelja si lahko pomagate s pregledom cen električne energije, objavljenim na spletni strani ZPS.
  2. Pohitite z izbiro novega dobavitelja, saj postopek zamenjave lahko traja do 21 dni od dneva, ko je distribucijski operater (SODO d.o.o.) prejel zahtevo za menjavo dobavitelja.
  3. Zaradi negotovosti glede cen električne energije v prihodnjih mesecih na ZPS svetujejo, da izberete ponudbo brez vezave, razen, če vam dobavitelj v zameno za vezavo ponuja zagotovljeno ugodno ceno za ves čas vezave.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj