Ne glede na to, ali s svojo boljšo polovico že deliš skupno gnezdece ali še ne, skupaj verjetno preživita veliko časa in tako vplivata eden na drugega. Ljubezenska zveza ima torej vpliv na hobije, preživljanje prostega časa, navad in na dnevni ritual. Najbolj viden način, kako partner vpliva nate, pa je tvoje zdravje. Na tvoje zdravlje nezavedno vpliva zaradi načina prehranjevanja, spanja, rekreacije, spolnega življenja in različnih navad.

Spanje

Spanje je zelo pomemben dejavnik zdravja, saj veliko pomeni našemu zdravju. Če nisi navajena spati v dvoje, imaš na začetku lahko velike težave s spanjem. Tudi če te ne zmoti vsak gib, imata lahko različni uri vstajanja in odhoda v posteljo, to pa oboje vpliva na tvoj spanec. Velik problem je tudi smrčanje.

Nezdrave navade (odvisnosti)

Če se tvoj partner sooča s kakšno izmed odvisnosti, to nate vpliva bolj, kot si upaš priznati. Povsem možno je tudi, da nezavedno ali zavedno prevzameš podobne navade (kajenje, pitje alkohola). Če tvoj partner kadi, ti pa prav tako, so možnosti, da boš sama prenehala s kajenjem, mnogo manjše. Če kadi samo on, njegovo kajenje prav tako vpliva nate, saj si pogosto pasiven kadilec, kar definitivno vpliva na tvoje zdravje.

Prehrana

Tudi prehrana je pomemben dejavnik zdravja. Prehranske navade si ljudje pogosto delimo z bližnjimi. Če ti želiš zdravo jesti, tvoj partner pa te potrebe ne čuti, bosta težko vsak dan kuhala različne jedi za oba. To te bo odbilo od zdravih prehranjevalnih navad, prav tako pa ti bo njegovo sladkanje zagotovo delalo skomine, da se boš pogosteje pregrešila tudi sama.

PREBERITE TUDI: Z izločitvijo zgolj teh 3 živil boste ogromno naredili za svoje zdravje in počutje

Bolezni

Povsem mogoče je, da se od partnerja nalezete katere izmed nalezljivih bolezni, ki se hitro širijo. Torej, ko je prehlajen on, si hitro prehlajena tudi ti (seveda ti prehlad mnogo bolje prenašaš).

Rekreacija

Lahko živita bolj zdravo, preživita več časa zunaj in se posvetita vadbi, če bosta eden drugega spodbujala. Če bo tvoj partner lenaril, je veliko možnosti, da se tudi tebi ne bo ljubilo iti ven, kjer bi se razmigala.

Duševno zdravje

Če sta kot par povezana, je nemogoče, da partnerjevo duševno zdravje ne bi vplivalo na tvojega. Kadar se nekdo v paru sooča z duševno težavo, to hočeš-nočeš vpliva na duševno stanje drugega, saj v njem povzroča zaskrbljenost in strah.

PREBERITE TUDI: 5 najpomembnejših lastnosti, ki jih mora imeti dober partner

Ne glede na to, da se tega premalo zavedamo, slej ko prej s partnerjem oblikujemo skupne navade. Poskusi vseeno ostati oseba zase in slediti svojim načelom, tako boš lahko sledila tudi zdravemu življenju (če si to imela v načrtu). Pomembno je, da se s partnerjem pogovorita o temu, kako bi lahko izboljšala kvaliteto svojega življenja in živela bolj zdravo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj