… očistiti, da se znebite neprijetnega vonja in poskrbite za ustrezno čistočo vaše posode. Obstaja več različnih načinov, kako ga očistiti, a za najbolj učinkovitega sta se izkazala čiščenje z alkoholnim kisom in čiščenje s sodo bikarbono.

Ne pozabite odpreti in očistiti filtra

Čiščenje s sodo bikarbono

Soda bikarbona je vsestransko uporabna stvar v gospodinjstvu, uporabljate jo lahko za izdelavo naravnih deodorantov, v prehrani, za odstranjevanje pesticidov s sadja in zelenjave ter za čiščenje. Na dno pomivalnega stroja posujte večji kozarec sode in ga (praznega) prižgite na najdaljši cikel pranja. Če je umazanija trdovratna in vonjave nevdržne, potem to ponovite večkrat. Ne pozabite na filter v pomivalnem stroju: odprite ga in iz njega odstranite morebitne ostanke hrane ter tudi vanj posujte malo sode bikarbone.

Čiščenje z alkoholnim kisom

Morda vas bo presenetilo, koliko problemov lahko rešite z alkoholnim kisom. Skodelico ali posodo, ki je primerna za pranje v pomivalnem stroju, napolnite s kisom in položite v zgornji predal stroja. Zaženite prazen pomivalni stroj na najdaljši cikel in počakajte, da kis opravi vse delo. Po potrebi ponovite večkrat.

PREBERITE TUDI: Soda bikarbona za bolj čisto in belo perilo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj