Vendar to ni povsem res. To je zato, ker se več ljudi pogovarja o negativnih učinkih porušene zveze. Toda razumevanje in sprejemanje pozitivne strani razpada bo družini pomagalo, da se bo skozi turbulenco prilagodila, otroci pa lahko iz celotne situacije pridobijo prednosti, vendar le, če jih bomo tako usmerili.

1. Ne bodo čutili pritiska, da bi se ukvarjali s težavami svojih staršev

Ko bodo otroci brez stresnega okolja, bodo začeli videti ogromno čustvenih in psiholoških koristi. Da, prišli bodo časi, ko bodo pogrešali oba starša skupaj, sčasoma pa se bodo počutili srečnejše.

2. Postali bodo bolj odgovorni

To velja za starejše otroke, še posebej, če imajo brate in sestre. V tem položaju bo otrok postal zaščitniški do svojih mlajših bratov in sester. Postali bodo sočutni in poskrbeli, da bo z malčki vse v redu.

3. Vaš otrok bo poznal pomen zdravega odnosa

Pomeni, da ne bi smeli trpeti, če stvari ne gredo po pravi poti. Vaš otrok bo to videl iz vašega primera in bo razumel, da ste se rešili toksičnega odnosa.

4. Deljeno skrbništvo bo pomenilo, da bo otrok imel kvalitetno preživet čas z obema staršema

Pred ločitvijo je bilo verjetno ogromno prepirov in ne strinjanja, zato čas, ki ste ga preživeli z otrokom ni bil kvaliteten. Sedaj, brez stresa in prepirov, se lahko posvetite le njemu.

PREBERITE TUDI: Miti in resnice o ločitvi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj