Če se v svoji pisarni obnašate tako kot doma, tega ne bodo vsi odobravali. To lahko vpliva tudi na vašo poklicno rast. Preverite, katerih stvari v službi nikoli ne smete početi.

Sprejemati jeznih zasebnih telefonskih klicev

Neprijetni klici so del našega življenja, a to še ne pomeni, da morate svoje drame vsiliti vsem ostalim. Pisarna ni kraj, kjer se lahko prepirate z možem ali brati in sestrami. Težave v odnosih naj bodo zunaj poslovnih prostorov.

Prihajati pozno

Najlažji način, da naredite slab vtis, je, da se pozno pojavite na svojem delovnem mestu. To bo imelo napačen vtis na vašega vodjo in sodelavce in bi vas lahko celo stalo službe.

Se preveč pritoževati

Eno je, da občasno izrazite svoje nezadovoljstvo – preden pa začnete to početi rutinsko, raje dvakrat premislite. Pogosteje, kot se pritožujete v pisarni, večje so možnosti, da boste na glas povedali kaj, kar bi vas lahko spravilo v težave.

Preživljati čas na družabnih omrežjih

Plačani ste za produktivnost in ne neskončno visenje po svojih profilih na družabnih omrežjih. Če to ni del vaše službe, je treba dejavnosti na družabnih medijih prihraniti za čas kosila ali odmora. In tudi takrat uporabite telefon in se izogibajte uporabi računalnika podjetja za zasebne dejavnosti.

Si jemati zaslug za delo nekoga drugega

Če to storite, tvegate, da boste javno razkriti, zaradi česar se boste zdeli nevredni zaupanja in slaba oseaba. Če gre zasluga nekomu, ki ga nadzorujete, mu pošljete sporočilo, da je najpomembnejši član ekipe.

Kriviti druge

V vaši poklicni karieri se bodo zagotovo zgodili trenutki, ko bo šlo kaj narobe in sploh ne boste krivi vi. Zlahka bi radi krivili svojega sodelavca ali zaposlene, vendar kadarkoli je to mogoče, sprejmite odgovornost, da ste v tej zadevi sodelovali.

Se počutiti preveč udobno

Čeprav je vse postalo bolj ležerno, to še ne pomeni, da je nošenje trenirke postalo del pisarniškega vedenja. Upoštevajte, da je pomemben vtis, ki ga ustvarite s svojim videzom, odnosom in dejanji.

PREBERITE TUDI: Poslovna obleka naredi človeka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj